teknolojiuzmani
FD Üye

Raffaello Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 4 paket krema
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Çilek, raffaello çikolata
- Çilek marmeladı( isteğe göre)
- 200-300 gram hindistan cevizi tozu
Raffaello Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Keki için; yumurtaların sarısını ve beyazını ayrı kaplara alıyoruz.
- Şekerin yarısını sarıya yarısını beyaza koyuyoruz.
- Önce yumurtanın beyazını kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
- Sarısını da köpük haline getiriyoruz sıvı yağ ve sütü ilave edip tekrar karıştırıyoruz, un ve kabartma tozunu eleyerek içine ilave ediyoruz.
- Spatula yardımıyla beyazını içine ilave edip karıştırıp kelepçeli kalıba döküyoruz (26 cm).
- 180 derece fırında 25-30 dk kontrollü şekilde pişiriyoruz.
- Kreması için; malzemeleri karıştırma kabına koyup çırpıyoruz, sert bir kıvam alınca dolaba kaldırıp soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekimizi ortadan ikiye ayrıp pasta çemberine alıyoruz.
- Önce kekin üzerine marmelat sürüp üzerine kremanın yarısını koyup içine raffaello çikolata ve çilek dilimleyip koyuyoruz. (isteğe göre içine de hindistan cevizi tozu koyabilirsiniz )
- İkinci katı koyup kapatıyoruz, üzerine yine krema koyup dolapta 1-2 saat dinlendiriyoruz.
- Soğuyan pastamızı çıkarıp kenarlarını da krema ile kaplıyoruz.
- Hindistan cevizi tozunu pastanın etrafına ve üzerine fazla fazla serpiştirip kaplıyoruz.
- Üzerini çilek ve çikolata ile süsleyip tamamlıyoruz, soğuduktan sonra dilimleyip servis edebilirsiniz
????????afiyet olsun