Rafine Şekersiz Meyveli Kek Tanımı İçin Materyaller
- 1.5 çay bardağı keçiboynuzu özü/hurma özü
- Yarım çay bardağı tahin
- 2 yumurta
- 1.5 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı/eritilmiş tereyağı
- 1 su bardağı tam buğday unu( kıvama nazaran eksik kalırsa ölçü arttırılabilir)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı vanilya tozu/1 paket vanilin
- Dilediğiniz kuru meyveler( kayısı, gün kurusu, kuru üzüm, dut kurusu, kuru incir)
- Opsiyonel olarak kuruyemiş
Rafine Şekersiz Meyveli Kek Tanımı Yapılışı
- Yumurta ile keçiboynuzu özü birkaç dakika çırpılır, tahini de ekleyip çırpmaya devam edin.
- Süt ve yağ da eklenerek birkaç dakika daha çırpılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyin, bu süreçten sonra çok çırpmayın kekiniz sönebilir.
- Kuru kayısı, gün kurusu yahut kuru incir ekleyecekseniz şayet öncelikle bunları küp küp doğrayın, başka kuru meyveler ile birlikte kesinlikle unlayarak kek karışımına ek edin.
- Kuruyemiş ekleyecekseniz şayet onları da iri iri dövüp karışıma ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayın, kolay çıkması için kalıbı biraz da unlayın.
- Son olarak 180 derecede 25 dk pişirin. Tabi her fırına nazaran bu müddet değişiklik gösterebilir siz ortada çatal yardımıyla pişip pişmediğini denetim edin.
- Fırından çıkarıp bir iki dk bekleyin keki sıcak halde iken kalıptan zıt çevirip çıkarın.