iltasyazilim
FD Üye
Boston Üniversitesi araştırmacıları, 30'lu yaşlarındaki 23 bin siyahi kadınla yaptığı çalışmanın neticesinde, daha çok meyve yiyen ve A vitamini bölge kadınlarda miyom oluşma riskinin daha eksik olduğunu belirtti
Araştırmanın, miyom oluşma riski beyazlara oranla üç kat fazla olan siyahi kadınlarla yapılmasının nedeninin, yüksek tehlike durumunun beslenmeyle ilgisi bulunup bulunmadığını da ortaya düzenlemek olduğu kaydedildi
1995'ten başlayan 'Siyahi Kadınların Sağlık Durumu İncelemesi' verilerinden yararlanılarak yapılan araştırma, günde dört porsiyon meyve ya da sebze bitiren kadınlarda miyom oluşumunun günde bir porsiyon yiyenlere oranla yüzde 10 daha az olduğunu gösterdi
Sebze ve meyve tüketimi ayrı ayrı incelendiğinde ise meyve tüketmenin miyom oluşma riskini azalttığı, ama sebzenin bir etkisinin olmadığı saptandı
Araştırmada, miyom riski ile alınan C ya da E vitamini miktarı aralarında temas olmadığı, oysa A vitamininin riski azaltmada etkisi olabileceği de saptandı
Araştırmacılar, çalışmanın, beslenme şeklini değiştirmenin miyom oluşma riskini değiştirebileceğini tamamiyle kanıtlamadığını, fakat ikisi aralarında bazı ilişkiler olduğunu gösterdiğini vurguladı
Rahimde artan sevecen tümörler olan miyomların büyüklüğü değişebiliyor Kanser riski taşımayan miyomlar, ara sıra ağrılara sebep olabiliyor
Çalışmanın sonuçları 'American Journal of Clinical Nutrition' dergisinde yayımlandı
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirnicealem üyesi olmak için tıklayınız
Araştırmanın, miyom oluşma riski beyazlara oranla üç kat fazla olan siyahi kadınlarla yapılmasının nedeninin, yüksek tehlike durumunun beslenmeyle ilgisi bulunup bulunmadığını da ortaya düzenlemek olduğu kaydedildi
1995'ten başlayan 'Siyahi Kadınların Sağlık Durumu İncelemesi' verilerinden yararlanılarak yapılan araştırma, günde dört porsiyon meyve ya da sebze bitiren kadınlarda miyom oluşumunun günde bir porsiyon yiyenlere oranla yüzde 10 daha az olduğunu gösterdi
Sebze ve meyve tüketimi ayrı ayrı incelendiğinde ise meyve tüketmenin miyom oluşma riskini azalttığı, ama sebzenin bir etkisinin olmadığı saptandı
Araştırmada, miyom riski ile alınan C ya da E vitamini miktarı aralarında temas olmadığı, oysa A vitamininin riski azaltmada etkisi olabileceği de saptandı
Araştırmacılar, çalışmanın, beslenme şeklini değiştirmenin miyom oluşma riskini değiştirebileceğini tamamiyle kanıtlamadığını, fakat ikisi aralarında bazı ilişkiler olduğunu gösterdiğini vurguladı
Rahimde artan sevecen tümörler olan miyomların büyüklüğü değişebiliyor Kanser riski taşımayan miyomlar, ara sıra ağrılara sebep olabiliyor
Çalışmanın sonuçları 'American Journal of Clinical Nutrition' dergisinde yayımlandı
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirnicealem üyesi olmak için tıklayınız