Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazan Ayında Beslenme İle İlgili 10 Temel Öneri

Ramazan Ayında Beslenme İle İlgili 10 Temel Öneri
0
113

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68


1.İftara su, hurma, ılık çorba, cacık gibi hafif yemeklerle başlayın. Hemen ana yemeğe geçmeyin, 20-30 dakika bekleyin.

2.İftardan 2-2,5 saat sonra 1 ara öğün yapın. Bu ara öğünde meyve, yoğurt, ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişleri tercih edebilirsiniz.

3.Ramazan ayında aşırı şerbetli (baklava gibi) ve yağlı tatlılar yerine; sütlü tatlılar (sütlaç, güllaç, muhallebi, dondurma vb.) veya meyve tatlılarını tercih ediniz ve tatlı tüketiminizi haftada 1-2 kez ile sınırlandırın.

4.İftarda sofranızda mutlaka esmer tahıl ürünleri, kuru baklagiller, sebze, salata gibi gıdaları bulundurun.

5.Ramazan ayında çok yağlı ve kızartma usulü pişirilmiş yiyecekler yerine ızgara, fırında, haşlama veya buğulama yöntemleri ile pişirilmiş yiyecekleri tercih etmek sizi mide krampları, reflü, mide yanması ve hazımsızlıktan koruyacaktır.

6.Ramazan ayında gün içinde ağır egzersizden uzak durun. İftar sonrasında hafif, yürüyüş tarzında aktiviteler tercih edin.

7.Sahur öğününü kesinlikle atlamayın.

8.Sahurda mideyi daha geç terk eden, kan şekerini çok hızlı değiştirmeyecek besinler tercih edilmeli, bu nedenle sahurda mutlaka süt, yoğurt, peynir ve yumurta gibi gıdalar bulunmalıdır.

9.Özellikle sahurda çok tuzlu yiyecekleri tüketmemeye özen gösteriniz. Tuzlu gıdalar susuzluğunuzu arttıracaktır.

10. Bir Ramazan klasiği olan pideyi iftarda tercih ediniz, sahurda tam buğday veya çavdar ekmeği seçin. İftarda pide yerken 1 avuç içi büyüklüğündeki pidenin yaklaşık 70 kalori yani 1 dilim ekmek kalorisine eş değer olduğunu da unutmayın.


 

Similar threads

İnsanların beslenme alışkanlıklarının değiştiği dönemlerden biri ramazan ayında oruç tutulan dönemdir. Bu dönemi bedenimiz açısından sağlıklı ve kilo artışına neden olmadan geçirebilmek için her zaman olduğu gibi yeterli ve dengeli beslenmemiz gerekir. Kontrolsüz diyabet, böbrek hastalığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
• Sağlıklı ve ideal kilonuz “0 beden” değildir. Bu nedenle vücut yapınıza uygun olan ideal kilonuzun ne olduğunu bir diyetisyenden yardım alarak öğrenin. • Tanıdıklarınızın diyetisyene giderek aldığı önerilerin aynısını uygulamaya kalkmayın. Çünkü diyet herkesin yeme alışkanlıklarına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
Ramazan ayı ile birlikte günlük beslenme modeli, öğün sayısı ve tercih edilen besinler değişmektedir. Ramazanın yaz aylarına gelmesi nedeniyle uzun süreli aç ve susuz kalmak ayrıca öğün sayısının da azalması metabolizmayı yavaşlatır. Normalde ara öğünlerle beraber 5 olan öğün sayısı Ramazan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
Oruç, aslında vücudumuz için çok etkili bir detoks şeklidir. Ramazan Ayı’nda iftar ve sahur öğünleri doğru bir şekilde yapıldığı zaman toksinlerden arınmış, daha sağlıklı ve zinde bir vücuda sahip olabiliriz. Oruç, böylesine güzel ve sağlığa faydalı etkileriyle birlikte uzunca bir açlık ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
143
Son yıllarda ramazan ayının yaz mevsime denk gelmesi ile uzun saatler suren aclık ve susuzluk mide asidinin yukselmesine, reflu, gastrit gibi mide hastalıkları olan insanların zorluk cekmesine ve sağlıklarının bozulmasına neden olabiliyor Ayrıca sık sık yemek yemek ve duzenli ilac kullanmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
858,465Konular
981,138Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt