Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktaları

Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin püf noktaları
0
131

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
110707.jpg
110707.jpg
Toplumsal hayatımızda değerli bir bölge oluşum eden Ramazan ayında diyaneti bir vecibeyi bölgesine getirmek için oruç tutulmakta ve bununla birlikte bireylerin günlük yaşantılarında ve beslenmesinde değerli değişiklikler olmaktadır. Oruç tutarken sağlıklı ve çeşitli besin seçenekleri ile kâfi ve istikrarlı beslenmenin sağlanması esas olmalıdır. Ehliyetli ve istikrarlı beslenmenin ramazan ayında da sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan kısmında en az üç öğünü tamamlamak ve sahur öğününü atlamamak gerekir.

Sahurda yalnızca su içerek niyetlenmenin yahut gece yatmadan evvel yemek yemenin zararlı olduğu unutulmamalıdır. Zira bu beslenme biçimi yaklaşık 12 saat olan açlığı, ortalama 18 saate çıkarmaktadır. Bu da açlık kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır. Bu durumun tersine şayet sahur öğünü, ağır yemeklerden oluşursa gece metabolizma suratı düştüğü için yemeklerin yağa dönüşme suratı ve kilo alma riski artmaktadır. Bu nedenle sahura kesinlikle kalkılmalı ve bu öğünde süt, yoğurt, peynir üzere besinlerden oluşan bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, zerzevat yemeklerinden oluşan bir öğün tercih edilmelidir.

İftarda ise dikkat etmemiz gereken yaklaşık 17 saatlik açlıktan sonra tıkanırcasına yememeliyiz. İftarımızı su yahut hurmayla açıp çorbayla başlayabiliriz. Çorbadan sonra 15 dakika ufak devir dilimi beklemeliyiz bu vadeyi akşam namazını kılarak geçirebiliriz. Sonrasında ana öğüne geçebiliriz. İftardan yarım saat sonra başlayarak her saat başı birer bardak su içerek su gereksinimimizi karşılamalıyız. Suzsuzluğu artıracağından ötürü meyve suları üzere şekerli ve çay, kahve, gazlı içecekler kafeinli içeceklerin tüketilmesinden kaçınılmalı. Çok yağlı yiyecekler ve işlenmiş besinlerden uzak durulmalıdır. Tatlı tercihlerimizi sütlü tatlılardan yapalım ölçüsünü ihtiyacımızdan fazlasını tüketmemeye dikkat etmeliyiz.

Iyi ramazanlar.

 

Similar threads

Ramazan ayında, beslenme alışkanlıkları tümüyle değişir. üç ana öğün olan günlük beslenme tertibinin iki öğüne indirilmesi ve münhasıran hamur işleri, tatlılar, al et, ekmek, pilav ve makarna tüketiminin artması beslenme nizamını olumsuz etkileyebilir. Halbuki oruç tutarken sağlıklı ve çeşitli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Vücut direncinin düşmemesi ve sıhhatin bozulmaması için Ramazan ayında beslenmenin ehemmiyeti daha da artar.Ramazan ayı mühletince yerinde ve istikrarlı beslenmeye itina gösterilmelidir. Yerinde ve istikrarlı beslenmeyi sağlamak için 4 besin öbeğinde bölge alan besinlerden yerinde ölçülerde...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Toplumsal hayatımızın da önemli bir yeri olan ramazan ayında tutulan oruçla birlikte beslenme düzenimizde oldukça değişmek de.özellikle üç ana öğün beslenme mutlaka hayatımızda bazı zamanlar önerdiğimiz ara öğünlerde yapılamamak da.ramazan ayında özellikle sadece sahur ve iftar yemekleri olmak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
132
Ramazan ayı toplumuzda kıymetli bir nokta oluşum eder. Gün içinde yemek yenilemediği için sahur ve iftar yemeklerine münferit bir itina gösterilir. Son kademe renkli, güçlü yemeklerle donatılan masalarda, hele de bütün gün aç kalmışken ruhsal olarak bir çok yemeği tatmak, yemek isteriz. Lakin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
137
Ramazan ayı topluluğumuzda, sofralara daha ziyade ihtimam gösterilen ve yemek çeşidinin bol olduğu bir periyottur. Sahur olağan kahvaltıdan, iftar ise akşam yemeğinden daha güçlü hazırlanır. Bu nedenle Ramazan ile birlikte şahısların beslenme alışkanlıklarında değişiklikler meydana...
Cevaplar
0
Görüntüleme
125
858,461Konular
981,117Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt