Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazan ’da sağlıklı beslenme önerileri

Ramazan ’da sağlıklı beslenme önerileri
0
91

nicebayan

FD Üye
Katılım
Ara 24, 2016
Mesajlar
94,678
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
36
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Ramazan ’da sağlıklı gıda önerileri


Ramazan ayı geldi kapıya dayandı Uzun yaz sıcaklarında yaklaşık 1314 saat manâsız kalacak olan mide akşam ezanının okunmasıyla birlikte tıka basa dolacak ve neye uğradığını şaşıracak Bu durum hazımsızlıklara, şişkinliklere, bulantı ve baş ağrısına sebep olacak Emrindeki birde ay sonunda tartıya çıktığınızda almış olduğunuz kilolarla yüzleşme durumu var ama sormayın

Bu cins hastalık ve tatsızlıklar yaşamamak için ramazan ayında nasıl beslenmeniz gerektiğini anlatmaya çalışacağız bu yazımızla

Bir yandan sıcaklar, bir yana arzu ve susuzluk fazlasıyla etkileyecek bu ramazanda bizleri Eğer bütün bu zorlama şartlarda düzenli ve dinç beslenmezsek bünyemiz cılız düşebilir ve ani rahatsızlıklar yaşayabilirsniz

Ramazan ayında en çok dikkat etmeniz gereken vücudunuzun susuz kalmaması olmalı Eğer vücudun değişken dengesi bozulursa önemli miktarda sıvı ve elektrolit kaybedersiniz

İftar ile imsak vakitleri arasında tekrar 2 litre istikrarsız tüketilmelidir Fakat akıcı alıyorum diyerek asitli ve kafeinli içeceklere sarılırsanız tekrar büyük kusur etmiş olursunuz Su, açık dere, bitki çayları, maden suyu, ayran, kefir gibi içeceklerle istikrarsız ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz

Tüm gün aç kalan midenizi iftar saatinde pat diye doldurmayın Orucunuzu gönder bardak bardak su ile açmayın Önce yarım kadeh su için, hemen peşinde bir küçük kase çorba idealdir Çorbanızın eksik yağlı olmasına özen gösterin

Daha Sonra midenizi biraz dinlendirin Yemeğe 10 dakika ara verin ve gerisinde abartmamak şartıyla asıl yemeğe geçin Ana yemek olarak az yağlı etli sebze yemekleri, ızgara veya fırında pişmiş ettavukbalık ya da kurubaklagil yemekleri seçim edilebilir

İftar sofralarında yoğurt, cacık, haydari gibi yoğurt ürünleri mutlaka olmalı bu sayede kalsiyum ve protein ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz

Tatlı ise iftar yemeğinden en az 2 saat sonradan yenmeli diyor uzmanlar Hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlılar seçim etmenizde fayda var *
 
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt