Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan Gülü Güllaç

Ramazan Gülü Güllaç
0
50

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Ramazan Gülü Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram güllaç yaprağı
Süt süt şerbeti için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilyaşekeri
İç harcı için
  • 1 su bardağı ceviz (dövülmüş)
Üzeri için
  • 4 adet çilek
  • 2 yemek kaşığı antep fıstığı tozu

Ramazan Gülü Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk evvel sütümüzü derin bir tencereye alıyoruz, şekerimizi ve vanilya şekerimizi ilave edip karıştırıyoruz ve sıcak lakin kaynamayacak biçimde pişiriyoruz.
  2. Ardından borcam yahut orta uzunluk tepsiye birer sıra güllaç yaprağımızı yerleştiriyoruz ve sıcak sütümüzü üzerine gezdiriyoruz yapraklarımızı sıcak sütümüzle düzgünce ıslatıyoruz.
  3. Yaklaşık 4 kat bu süreci yaptıktan sonra dövülmüş cevizimizi güllacımızın üzerine serpiyoruz.
  4. Kalan yapraklarımızla sürecimize devam edip bitiriyoruz.
  5. Artan sütümüzü tatlımız kendini çektikce ilave ediyoruz.
  6. Ilıyan tatlımızı servisinize nazaran kesebilirsiniz.
  7. Tatlımızın üzerini çilek ve antep fıstığı tozuyla isteğinize nazaran süsledikten sonra. 1 – 2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapabilirsiniz. Şayet ki güllacımız sütünü çok çektiyse soğuk sütle ek yapıp ıslatabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Ramazan Gülü Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Güllaç (Şerbeti Kremalı) Tanımı İçin Materyaller 10 adet güllaç yaprağı1,5 litre süt1,5 su bardağı şeker100 ml sıvı kremaYarım su bardağı çekilmiş cevizYarım su bardağı çekilmiş antep fıstığı Süslemek için: Yeteri kadar çilekToz antep fıstığı Güllaç (Şerbeti Kremalı) Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı İçin Gereçler 10 güllaç yaprağı1 litre + 2 su bardağı süt1,5 su bardağı toz şeker Ortası İçin 1, 5-2 su bardağı ceviz (Fındık yahut antep fıstığı da kullanabilirsiniz )1 su bardağı kadar hindistan cevizi Ramazanın Gülü Güllaç Tanımı Yapılışı Süt ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı İçin Malzemeler 1.5 litre süt2 su bardağı şeker1 yemek kaşığı gül suyu1 bardak çekilmiş ceviz10 yaprak güllaç Üzeri için; CevizToz antep fıstığıŞeker böğürtlen Ramazan Ayının Hafif Tatlısı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
Ramazan Bayramı demek, birbirinden lezzetli tatlılar demek... Klasik tatlılardan sıkılanlar için, Osmanlı Mutfağı'ndan birbirinden lezzetli ve çok farklı tatlı tanımlarını sizler için yazdık! İşte Osmanlı Mutfağı'nın lezzetli mi lezzetli tatlıları... 1. Nevzine Tatlısı Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt