Ramazan, birçok insanın heyecanla beklediği aylardan biri. Lakin ne yazık ki devletimizde Ramazan ayı yanlış anlaşılabiliyor . Nefis terbiyesi için tutulan oruçta 15 saat açlığın akabinde iftarlar ziyafete dönüşebiliyor. Bu nedenle ayın tamamında yalnızca gerektiği kadar yemek yemeye ihtimam göstermelidir. Ramazan ayında da öbür vakitlerde olduğu üzere beslenme tertibine dikkat edilmelidir. Tüketilen besinlerin vitamin, mineral, protein, karbonhidrat ve yağ nispeti bakımından istikrarlı olmasına ihtimam gösterilmelidir. Gündüz saatleri dinlendirilen sindirim sistemine akşam iftar saatinden sonra kaldıramayacağı kadar yük bindirmek yanlışsız değildir. Bu nedenle gereksinimleri karşılayan örnek yemek menüsü aşağıdaki üzeredir. Ramazanı gerçek manasıyla yaşayabilmek dileğiyle…
Sahur
1 bardak süt yada ayran
2 dilim peynir
1 yumurta
2-3 zeytin
1 avuç taze meyve
10 fındık yahut 10 badem yahut 3-4 tam ceviz
2-3 dilim tam tahıllı ekmek ( kişinin kilosuna nazaran değişir )
İftar
1 küçük kase çorba
100-120 gr kadar et yahut tavuk ( balık ta olabilir )
6 kaşık zeytinyağlı zerzevat yemeği
Bol salata
3-4 kaşık bulgur pilavı yahut 1-2 dilim pide
1 kase yoğurt
Ara
1 avuç dolusu taze meyve ve 1 tam ceviz
**İftarla sahur arasında bol bol küçük yudumlarla su içilmelidir.