dreamseo
FD Üye
Sofralarımızın vazgeçilmez lezzeti ramazan pidesi kaç kalori? Peki ramazan pidesi kilo aldırır mı? İşte tüm cevaplar
Ramazan ayında sofralarımızdan eksik etmediğimiz pideler fırınlarda yerini almaya hazırlanıyor Peki yemekten büyük zevk aldığımız pidenin bize zararlı olabileceğini hiç düşündünüz mü? Pideye dair tüm sorularınızın cevabını bu içerikte bulabilirsiniz…
Ramazan Pidesi Kaç Kalori?
Ramazan pidesi lezzetiyle birlikte sofralarımızın baş tacı olsa bile kilo aldırma konusunda da bir hayli iddialı Bu durumda en önemli unsur ise pideyi ne kadar büyüklükte yediğinizdir 1 tam ramazan pidesi yaklaşık 1618 dilim ekmeğe denk geliyorGünde 23 dilimden fazlasını tüketmediğimiz ekmeği ramazan ayında pideyle birlikte tüketmeye başlamamalısınız Kilo vereceğinizi düşündüğünüz bu ay size yediğiniz 1 pideyle birlikte daha çok kilo aldırabilir
Ramazan Pidesi Kilo Aldırır mı?
Aynı zamanda beyaz undan yapılan ramazan pidesinin pilav ve makarna gibi iştah açıcı olduğu uzmanlar tarafından açıklandı Oruçluyken ‘daha fazla pide yesem daha rahat oruç tutarım’ düşüncesine kapılanlar için tam tersi bir durum söz konusu Eğer pideyi çok tüketirseniz acıkma ihtimaliniz o kadar çok artacaktır
İftarda orucunuzu çorbayla açmaya özen gösterirken yanında ekmek veya pide tüketmeyin Mideyi yarım saat kadar dinlendirdikten sonra iftara devam etmeyi unutmayın! Pideyi yalnız iftarda avuç içi kadar yemeniz metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur
Ramazan Pidesini Sahurda Yemeli misiniz?
Pideyi asla sahurda yememeye özen gösterin çünkü kan şekerinizin hızla yükselip yine aynı hızla düşmesi ve gün içinde daha çok acıkmanız halsiz kalmanıza yol açacaktır
İşte evde en lezzetli şekilde yapabileceğiniz pide tarifi:
• 6 su bardağı un (200 ml bardak kullandık),
• 1 paket instant maya (10 gr),
• Aldığı kadar ılık su,
• 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker,
• 1 çay kaşığı tuz,
• 2 yemek kaşığı sıvı yağı
Üzeri İçin:
• 1 yemek kaşığı su,
• 1 adet yumurta sarısı,
• 1 yemek kaşığı çörek otu
• 1 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
Bir kaba elediğimiz unu alalımÜzerine mayayı, şekeri, tuzu ve sıvı yağı koyalımIlık suyu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralımHamuru hafif un serptiğimiz tezgahta kıvamını alana kadar 1215 dakika yoğuralımPide hamurunu yağlanmış temiz bir kaba alıp üzerini streç ile örtelimHamuru oda sıcaklığında 6070 dakika mayalandıralımMayalanan hamuru tekrar 10 dakika daha yoğurup 2 eşit parçaya bölelimHer iki parçayı ayrı ayrı hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla 5 mm kalınlığında açalımPide hamurlarını resimdeki gibi şekillendirelimHazırladığımız pideleri 2025 dakika daha oda sıcaklığında bekletelimMayalanan hamurun yüzeyinde bıçağın kör ucu ile çapraz ve paralel şeklinde kesikler atalımBir kaseye yumurta sarısını ve suyu koyup çırpalımSonra pide hamurunun üzerine fırça veya kaşık ile yumurta sarısını sürelimDaha sonra pidelerin üzerine çörek otu ve susam serpelimÖnceden ısıtılmış 200° fırında 1215 dakika pişirelim
Ramazan ayında sofralarımızdan eksik etmediğimiz pideler fırınlarda yerini almaya hazırlanıyor Peki yemekten büyük zevk aldığımız pidenin bize zararlı olabileceğini hiç düşündünüz mü? Pideye dair tüm sorularınızın cevabını bu içerikte bulabilirsiniz…
Ramazan Pidesi Kaç Kalori?
Ramazan pidesi lezzetiyle birlikte sofralarımızın baş tacı olsa bile kilo aldırma konusunda da bir hayli iddialı Bu durumda en önemli unsur ise pideyi ne kadar büyüklükte yediğinizdir 1 tam ramazan pidesi yaklaşık 1618 dilim ekmeğe denk geliyorGünde 23 dilimden fazlasını tüketmediğimiz ekmeği ramazan ayında pideyle birlikte tüketmeye başlamamalısınız Kilo vereceğinizi düşündüğünüz bu ay size yediğiniz 1 pideyle birlikte daha çok kilo aldırabilir
Ramazan Pidesi Kilo Aldırır mı?
Aynı zamanda beyaz undan yapılan ramazan pidesinin pilav ve makarna gibi iştah açıcı olduğu uzmanlar tarafından açıklandı Oruçluyken ‘daha fazla pide yesem daha rahat oruç tutarım’ düşüncesine kapılanlar için tam tersi bir durum söz konusu Eğer pideyi çok tüketirseniz acıkma ihtimaliniz o kadar çok artacaktır
İftarda orucunuzu çorbayla açmaya özen gösterirken yanında ekmek veya pide tüketmeyin Mideyi yarım saat kadar dinlendirdikten sonra iftara devam etmeyi unutmayın! Pideyi yalnız iftarda avuç içi kadar yemeniz metabolizmanızın daha hızlı çalışmasına yardımcı olur
Ramazan Pidesini Sahurda Yemeli misiniz?
Pideyi asla sahurda yememeye özen gösterin çünkü kan şekerinizin hızla yükselip yine aynı hızla düşmesi ve gün içinde daha çok acıkmanız halsiz kalmanıza yol açacaktır
İşte evde en lezzetli şekilde yapabileceğiniz pide tarifi:
• 6 su bardağı un (200 ml bardak kullandık),
• 1 paket instant maya (10 gr),
• Aldığı kadar ılık su,
• 1 yemek kaşığı dolusu toz şeker,
• 1 çay kaşığı tuz,
• 2 yemek kaşığı sıvı yağı
Üzeri İçin:
• 1 yemek kaşığı su,
• 1 adet yumurta sarısı,
• 1 yemek kaşığı çörek otu
• 1 yemek kaşığı susam
Yapılışı:
Bir kaba elediğimiz unu alalımÜzerine mayayı, şekeri, tuzu ve sıvı yağı koyalımIlık suyu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuralımHamuru hafif un serptiğimiz tezgahta kıvamını alana kadar 1215 dakika yoğuralımPide hamurunu yağlanmış temiz bir kaba alıp üzerini streç ile örtelimHamuru oda sıcaklığında 6070 dakika mayalandıralımMayalanan hamuru tekrar 10 dakika daha yoğurup 2 eşit parçaya bölelimHer iki parçayı ayrı ayrı hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla 5 mm kalınlığında açalımPide hamurlarını resimdeki gibi şekillendirelimHazırladığımız pideleri 2025 dakika daha oda sıcaklığında bekletelimMayalanan hamurun yüzeyinde bıçağın kör ucu ile çapraz ve paralel şeklinde kesikler atalımBir kaseye yumurta sarısını ve suyu koyup çırpalımSonra pide hamurunun üzerine fırça veya kaşık ile yumurta sarısını sürelimDaha sonra pidelerin üzerine çörek otu ve susam serpelimÖnceden ısıtılmış 200° fırında 1215 dakika pişirelim