Ramazan Pidesi Tanımı İçin Materyaller
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un 4 bardak kadar denetimli ekleyin
Ramazan Pidesi Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak derin bir kap içerisinde su, maya, şekeri karıştırıp etkinleştirin.
- Daha sonra un ,yoğurt ,tuzu ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.
- En son zeytinyağ ile hamuru güzelce toparlayıp mayalanmaya bırakın. 1 saat mayalansın.
- Mayalanan hamuru ikiye bölün ben uzunlamasına açtım isterseniz yuvarlak biçimde de yapabilirsiniz.
- Elinizle hafif tezgahı unlayarak açın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine galeta unu serpip pideleri üzerine koyun ve pide hali verin.
- Tepside de 15 dk kadar mayalansın.
- En son üstene yumurta süt karışımını sürün.
- Çörek otu ve susam dökerek 200 derecelik fırında üzer kızarsan kadar pişirin.
- Fırının içine bir kap da su koymayı unutmayın. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.