Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yaklaşık 5 su bardağı kadar un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ılık su, süt, sıvı yağ ve mayayı alalım maya eriyinceye kadar çırpalım.
- Ardından tuz ve şekeri ekleyip çırpalım, denetimli un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim, hamuru 50 dk mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru iki eşit bezeye bölelim ve merdaneyle çok ince olmayacak halde açalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alalım ve üzeri kapalı 25 dk tepside mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan bezenin üzerine yumurta sarısına bir yemek kaşığı sıvı yağ ve yoğurt karışımının yarısını dökelim, elimizle her yerine sürelim.
- Ardından parmaklarımızla bastırarak hal verelim üzerine susam ve çörek otu serpelim, fırında denetimli 30 dk pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.