Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Yaklaşık 5 su bardağı kadar un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ılık su, süt, sıvı yağ ve mayayı alalım maya eriyinceye kadar çırpalım.
- Ardından tuz ve şekeri ekleyip çırpalım, denetimli un ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim, hamuru 50 dk mayalandıralım.
- Mayalanan hamuru iki eşit bezeye bölelim ve merdaneyle çok ince olmayacak halde açalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye alalım ve üzeri kapalı 25 dk tepside mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan bezenin üzerine yumurta sarısına bir yemek kaşığı sıvı yağ ve yoğurt karışımının yarısını dökelim, elimizle her yerine sürelim.
- Ardından parmaklarımızla bastırarak hal verelim üzerine susam ve çörek otu serpelim, fırında denetimli 30 dk pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.