Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Ön maya için; ️
- 5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı su
- 1 kg un
- 4 su bardağı su ( oda sıcaklığında)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörekotu
- Haşhaş
- Çekirdek
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, şeker ve yarım bardak su ile ön maya yapalım. Yarım saat kadar mayalanma süreci için bekletelim.
- Diğer gereçleri karıştırma kabına alalım mayayıda ekleyip bayağı cıvık bir hamur yoğuralım.
- 15 dk yoğuralım. Güzel bir hamur mükemmel hamur işleri demek. 1 saat mayalanma süreci için bekletelim.
- Tezgaha un serpelim. Hamuru 4 eşit kesime keselim.
- Hamuru toparlayıp hal verelim. Bol mısır unu yahut kepek serpip her bir hamurunu üzerine yerleştirelim.
- Üzerini bez ile örtüp, tekrar mayalanması için yarım saat bekleyelim.
- Yumurta karışımını elimiz ile sürelim parmak uçları ile baklava dilimleri üzere baskılar yapalım.
- İnceleyelim eşit biçimde. Susam çörekotu serpelim. 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Isıya sağlam bir kaba su koymayı unutmayalım. Pişen pidelerin üzerine bez örtelim. Afiyet olsun ????