Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi
0
33

teknoloji

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,248
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
83

Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler


Ön maya için; ️
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı su
Malzemeler ️
  • 1 kg un
  • 4 su bardağı su ( oda sıcaklığında)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için; ️
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Susam
  • Çörekotu
  • Haşhaş
  • Çekirdek

Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Maya, şeker ve yarım bardak su ile ön maya yapalım. Yarım saat kadar mayalanma süreci için bekletelim.
  2. Diğer gereçleri karıştırma kabına alalım mayayıda ekleyip bayağı cıvık bir hamur yoğuralım.
  3. 15 dk yoğuralım. Güzel bir hamur mükemmel hamur işleri demek. 1 saat mayalanma süreci için bekletelim.
  4. Tezgaha un serpelim. Hamuru 4 eşit kesime keselim.
  5. Hamuru toparlayıp hal verelim. Bol mısır unu yahut kepek serpip her bir hamurunu üzerine yerleştirelim.
  6. Üzerini bez ile örtüp, tekrar mayalanması için yarım saat bekleyelim.
  7. Yumurta karışımını elimiz ile sürelim parmak uçları ile baklava dilimleri üzere baskılar yapalım.
  8. İnceleyelim eşit biçimde. Susam çörekotu serpelim. 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
  9. Isıya sağlam bir kaba su koymayı unutmayalım. Pişen pidelerin üzerine bez örtelim. Afiyet olsun ????
Ramazan Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,879Mesajlar
29,918Kullanıcılar
gorkemnocSon üye
Üst Alt