Ramazan Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
Ön maya için; ️
- 5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- Yarım su bardağı su
- 1 kg un
- 4 su bardağı su ( oda sıcaklığında)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 adet yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörekotu
- Haşhaş
- Çekirdek
Ramazan Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, şeker ve yarım bardak su ile ön maya yapalım. Yarım saat kadar mayalanma süreci için bekletelim.
- Diğer gereçleri karıştırma kabına alalım mayayıda ekleyip bayağı cıvık bir hamur yoğuralım.
- 15 dk yoğuralım. Güzel bir hamur mükemmel hamur işleri demek. 1 saat mayalanma süreci için bekletelim.
- Tezgaha un serpelim. Hamuru 4 eşit kesime keselim.
- Hamuru toparlayıp hal verelim. Bol mısır unu yahut kepek serpip her bir hamurunu üzerine yerleştirelim.
- Üzerini bez ile örtüp, tekrar mayalanması için yarım saat bekleyelim.
- Yumurta karışımını elimiz ile sürelim parmak uçları ile baklava dilimleri üzere baskılar yapalım.
- İnceleyelim eşit biçimde. Susam çörekotu serpelim. 200 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Isıya sağlam bir kaba su koymayı unutmayalım. Pişen pidelerin üzerine bez örtelim. Afiyet olsun ????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.