teknolojiuzmani
FD Üye
Ramazana Başlangıç Nefis Antep Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı pekmez
- Yarım su bardağı tahin
- 1 adet kabartma tozu
- 250 gram margarin
- Yarım su bardağı yoğurt
- Aldığı kadar un
- 1.5 yemek kaşığı kendir tohumu
- 1.5 yemek kaşığı susam
- 1.5 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yemek kaşığı rezene (Mayana)
Ramazana Başlangıç Nefis Antep Kahkesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle rezene susam kendir tohumu ve çörek otu bir tavaya alınıp ocağa alınır ve kavrulur beş dakika kadar.
- Ocaktan alındığı vakit hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
- Yoğurma kabına oda ısısında bekleyen margarini alalım ve üzerine kavurduğumuz karışımı ekleyelim.
- Üzerine un hariç öteki gereçleri koyup yoğurmaya başlayalım.
- Un ölçüsünü elinize yapışmayan ancak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ayarlayabilirsiniz.
- Hamurumuza biçim vererek fırın tepsisine alalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırına verelim. 20 dk kadar bir müddette olacaktır.
- Tamamen sert değil bir tık yumuşak bir kahke olacak.
- Fırından çıkartıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun….İnstagram sayfamı takip ederseniz çok sevinirim ????@minilezzetmutfagi.