Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ramazana Başlangıç Nefis Antep Kahkesi

Ramazana Başlangıç Nefis Antep Kahkesi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Ramazana Başlangıç Nefis Antep Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı tahin
  • 1 adet kabartma tozu
  • 250 gram margarin
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Aldığı kadar un
  • 1.5 yemek kaşığı kendir tohumu
  • 1.5 yemek kaşığı susam
  • 1.5 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı rezene (Mayana)

Ramazana Başlangıç Nefis Antep Kahkesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle rezene susam kendir tohumu ve çörek otu bir tavaya alınıp ocağa alınır ve kavrulur beş dakika kadar.
  2. Ocaktan alındığı vakit hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  3. Yoğurma kabına oda ısısında bekleyen margarini alalım ve üzerine kavurduğumuz karışımı ekleyelim.
  4. Üzerine un hariç öteki gereçleri koyup yoğurmaya başlayalım.
  5. Un ölçüsünü elinize yapışmayan ancak yumuşak bir hamur elde edinceye kadar ayarlayabilirsiniz.
  6. Hamurumuza biçim vererek fırın tepsisine alalım.
  7. Önceden ısıttığımız 180 derece fırına verelim. 20 dk kadar bir müddette olacaktır.
  8. Tamamen sert değil bir tık yumuşak bir kahke olacak.
  9. Fırından çıkartıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun….İnstagram sayfamı takip ederseniz çok sevinirim ????@minilezzetmutfagi.
Ramazana Başlangıç Nefis Antep Kahkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Ramazan Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt1 su bardağı ılık su1 su bardağı şeker1 yemek kaşığı maya1 çay kaşığı tuz tepeleme1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı mahlep5 su bardağı un kontrollü Üzerine; Yumurta sarısı2 yemek kaşığı pekmezÇörekotuSusam Ramazan Kahkesi Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Halep Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (sarısı üzeri için)1 su bardağı süt1 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı mahlep1 paket kurumaya8 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzUn (6 su bardağı kadar) Üzeri için Susam1 tatlı kaşığı pekmez Halep Kahkesi Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Köy Kahkesi Tarifi İçin Malzemeler Yarımdan az margarin1 su bardağı zeytinyağı1 su bardağı toz şeker1 çay bardağı süt1 avuç susam1 avuç çörekotu1 avuç kendir tohumu1 yemek kaşığı rezene1 paket kabartma tozuYarım çay bardağı pekmez(isteğe bağlı)Alabildiği kadar un Köy Kahkesi Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Kahke, Gaziantep mutfağının tescilli lezzetlerinden biri. Bayramların vazgeçilmez lezzeti olan kahke, uzun müddet bayatlamadan, tazeliğini koruyor. Ayrıyeten hem tuzlu hem de şekerli çeşitleri de hazırlanabiliyor. Pekala kahke nasıl yapılır? İşte kahke tanımı... Kahke yahut Ka'ak Arap dünyası...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Köy Kahkesi (Aşamalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler *Yarım su bardağı süt *Yarım su bardağı şeker *Yarım su bardağı sıvı yağ *Yarım margarin (125 gr) *Yarım paket kabartma tozu *3 yemek kaşığı çörek otu *3 yemek kaşığı kavrulmuş susam *3 yemek kaşığı kavrulmuş rezene tozu *1 yumurtanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,321Kullanıcılar
Ahmet 321#Son üye
Üst Alt