Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazana Özel Fış Fış Tatlısı (Tam Ölçülü)

Ramazana Özel Fış Fış Tatlısı (Tam Ölçülü)
0
148

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Ramazana Özel Fış Fış Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
Kızartmak için;
  • Sıvı yağ
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Kullanılan su bardağı 250 ml


Ramazana Özel Fış Fış Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbet için; su, şeker ve limon dilimi uygun bir tencereye alınır ocağa konulur, şeker eriyene kadar karıştırılır.
  2. Kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dakika ocakta tutulur, soğumaya bırakılır.
  3. Bu ortada hamur materyali için yumurta çırpılır, yoğurt ve yağ ek edilir karıştırılır un, kabartma tozu bir çimdik tuz eklenerek çırpılır kek kıvamından bir tık koyu olacak.
  4. Derin bir tavaya çokça sıvı yağ konulur (En az 2 parmak eninde) ocağa oturtulur yağ ısındıktan sonra hamurdan yarım tatlı kaşığı alınır, ikinci bir kaşık yardımıyla yağın içine bırakılır.
  5. Tava dolduktan sonra hamurlar çevrilerek altın sarısı renginde kızartılır tepsiye alınır. Ocak kapatılır ikinci hamurlar konulur ocağın altı açılır.
  6. Tatlılar kızartılır tatlılar bitene kadar birebir süreç devam eder kızartma işi bittikten sonra ılık tatlılar soğuk şerbete atılır 1-2 dakika sonra çıkarılır tepsiye alınır kalan şerbet üzerine dökülür. Afiyet olsun.
Ramazana Özel Fış Fış Tatlısı (Tam Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Etli Nohut Yemeği Tanımı İçin Materyaller 1.5 su bardağı nohutKuşbaşı doğranmış et (Görseldeki kadar)1 adet soğan2 yemek kaşığı domates salçasıSıvı yağPul biberTuz Etli Nohut Yemeği Tanımı Yapılışı Öncelikle 1. 5su bardağı nohut bir kaba alınır ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Ramazana Özel İki Renkli Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 125 gram margarin1 su bardağı un1 lt süt1 su bardağı şeker1 paket vanilinYarım su bardağından biraz fazla hindistan cevizi Çikolata sosu için; 2 yemek kaşığı kakao2 yemek kaşığı nişasta1 çay bardağı şeker(arttırıp azaltabilirsiniz)3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
144
Tam Ölçülü Şambali Tatlısı Tanımı İçin Materyaller Tatlısı için; 6 çay bardağı irmik2 çay bardağı un2 çay bardağı yoğurt2 çay bardağı süt1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1 çay kaşığı silme karbonatİsteğe nazaran üzerine fıstık Şerbeti için; 9 çay bardağı şeker7 çay bardağı suBirkaç adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Tam Ölçülü Efsane Lezzetli Kıbrıs Tatlısı Tanımı İçin Gereçler Keki için; 3 adet yumurtaYarım su bardağı şekerYarım su bardağı sıvı yağ1 su bardağı galeta unu1 su bardağı kırılmış ceviz1 su bardağı hindistan cevizi1 paket kabartma tozu Kreması için; 1 litre süt1 su bardağı nişastaYarım su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Ramazana Yakışacak Revani Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt3 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı şeker1 su bardağı irmik1 paket kabartma tozu1 paket vanilya2 su bardağı unLimon kabuğu rendesi aroması için Şerbet için; 3 su bardağı şeker4 su bardağı su3-4 damla limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt