Ramazana Özel Mis Üzere Portakallı Havuç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 1 soğan
- 5 su bardağı su
- 100 ml portakal suyu
- 25 gram tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Ramazana Özel Mis Üzere Portakallı Havuç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup, yıkayıp, temizledikten sonra küp halinde doğruyoruz.
- Ardından tereyağını eriterek zerzevatları 5 dakika soteliyoruz.
- Daha sonra üzerine 2 su bardağı su ek edip orta ateşte 20 dakika pişiriyoruz.
- Sonra yumuşayan zerzevatları blenderdan geçirip, kalan suyuda çorbaya ekliyoruz.
- En son olarak portakal suyunu tuzunu ve karabiberini çorbaya ekleyip 10 dakika daha kaynatıyoruz. Afiyet olsun efendim.
Ramazana Özel Mis Üzere Portakallı Havuç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı