* Oruç sırasında ağız kuruluğunu önlemek de başkaca kıymet kazanır. Diş macunlarına köpürme özelliği kazandıran sodyum lauril sulfat unsuru ağız kuruluğuna yol açar. Piyasada bulunan macunlarda bu unsura sıklıkla rastlandığı için kullanacağımız diş macunu ölçüsünü azaltabilir, fırçalamadan sonra ağız bol su ile çalkalanmalı ya da fırçalama sonrası bir bardak su içilmelidir.
* İftar ve sahurda süratli yenen yemekleri sindirmek için gazlı içecek tüketilir. Halbuki, dişlerin asit erozyonuna maruz kalmasını önlemek için asitli içecek tüketimi sonlandırılmalı yahut gerisinden su içilmelidir .
* Kahvaltı yapılmasa bile dişler sabah kalkıldığında kesinlikle fırçalanmalıdır. Orucun bozulmasından korkan kimseler, dişlerini macunsuz da fırçalayabilir. Zira kıymetli olanın fırça ile mekanik temizlenmenin sağlanmasıdır.
Ramazan’da umumi olarak ağız kokusuna sebep olacak sarmısak, soğan içerikli ve ağır baharatlı besinlerden uzak durmalı; bunların yanına lifli ve su içerikli nane, maydanoz üzere yeşillerin tüketimi artırılmalıdır. İftar ve sahur vakitlerinde bol su tüketilmeli, sahur yemeği tamamlandıktan sonra kesinlikle dişler ve lisan fırçalanmalıdır
Ramazan aylarında öğün tüketim sıklığındaki azalmayla birlikte görülen kabızlık şikayetini önlemek gayesiyle iftardan bir-iki saat sonra yaz ayında olmanın avantajını da kullanarak meyve tüketimine ihtimam gösterilmelidir.