Ramazanda Corba Tarifleri
Corba Ceşitleri Ramazanda
Ramazan Corbası
1 corba kaşığı margarin
2 corba kaşığı un
1 adet yumurta
4 su bardağı su,
Tuz
Uzeri icin:
1 tatlı kaşığı margarin
1 cay kaşığı kırmızıbiber
1 cay kaşığı nane
Bir tencereye 1 corba kaşığı margarin, 2 corba kaşığı un, yumurta ve tuzu koyalım Malzemeyi iyice cırpalım, 4 su bardağı suyu soğuk olarak ilave edelim Tencereyi ocağa alıp 5 dakika kaynatalım Corbayı indirmeye yakın uzeri icin, kucuk bir tavada margarin, kırmızı biber ve naneyi 20 saniye kadar kızdıralım Servis tabaklarına koyduğumuz corbanın uzerine 1 tatlı kaşığı biberli yağdan gezdirelim Sıcak olarak sevris yapalım
Yayla Corbası
1,5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 cay bardağı yıkanmış pirinc
2 su bardağı yoğurt
2 litre soğuk su
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı nane
Tuz
Su haric tum malzemeleri bir tencerede karıştırın Devamlı karıştırarak suyu ekleyin Yuksek ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak, corbayı kaynayana kadar pişirin Kaynayınca altını kısın ve pirincler uzayana kadar pişirmeye devam edin Pirincler uzayınca altını kapatın Bu arada tereyağını eritip nane ile karıştırın Bunu corbaya ilave edin Servis yapmadan hemen once tuzunu ekleyin
Terbiyeli Sebze Corbası
3 yemek kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası
2 patates
2 kabak
3 havuc
1 cay bardağı bezelye
1 1,5 lt kaynamış su
Tuz
1 bardak sut
2 yumurtanın sarısı
Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın Tereyağını eritin Soğanı yağda pembeleştirin Pembeleşince salcaları ekleyip 12 kez karıştırın Sebzeleri ilave edin, 34 dakika sonra unu ekleyin Un ile bir sure kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyin Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin Pişince corbayı blenderdan gecirin Sutu ve yumurta sarılarını bir kapta cırpın Corbadan bir kepce alıp devamlı karıştırarak sute ilave edin Bu karışımı, yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek corbaya ekleyin Eğer corbanın kıvamı yoğunsa, azar azar kaynamış su ekleyin
Baharatlı Domates Corbası
2 soğan
750 gr kereviz
1 corba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
2 cay kaşığı toz şeker
1 lt et suyu
400 gr doğranmış domates (konserve)
150 gr sut kreması
3 dilim tost ekmeği
1 corba kaşığı margarin
Soğanı soyup doğrayın Kerevizi soyup yıkayın Yeşil kısımlarını kesip bir kenara ayırın Diğer kısımlarını doğrayın Sıvıyağı tencerede kızdırın Soğan ve kerevizi ilave edip kavurun Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın Uzerine et suyunu dokun ve yaklaşık 20 dakika kereviz yumuşayana kadar pişirin Tencereyi ocaktan alın Kerevizli karışımı domates ve sut kreması ile birlikte robotta pure haline getirin Hazırladığınız corbayı yeniden ısıtın Tuz ve karabiber ekin Tost ekmeğini minik minik doğrayıp cok az margarinde altın sarısı rengi alana kadar kızartın Corbayı servis yaparken hazırladığınız bu kıtırlar ve kereviz yeşillikleri ile susleyin
Mantar Corbası
1 kase mantar
1 orta boy soğan
1 su bardağı sut
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı un
1 paket et suyu bulyon
3 yemek kaşığı tereyağ
Tereyağını tencereye alıp cok minik minik doğradığınız soğanları kavurun Ardından ununu ekleyip kokusu gidinceye kadar onu da kavurun Cırpma teli ile karıştırarak soğuk suyu yavaş yavaş ilave edin Bu aşamada unun topak olmamasına ozen gosterin Sutunu de ekleyip, ardından ince ince enine doğaradığımız mantarları ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin(Corbaya suyunu ekledikten sonra 12 damla limon sıkarsak mantarların kararmasını engellemiş oluruz) 10 dakika kaynadıktan sonra corbamız servise hazır Serviste ustunu maydonoz ya da nane ile susleyebilirsiniz
Tavuk Suyuna Mercimek Corbası
1 adet tavuk goğsu
1 diş sarımsak
1 acı sus biberi
4 corba kaşığı zeytinyağı
2 cay kaşığı nane
1 litre et suyu
150 gram kırmızı mercimek
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
Tuz ve Karabiber
Tavuk goğsunun fazlalıklarını temizledikten sonra haşlayın Ardından minik kupler halinde doğrayıp bir kenarda bekletin Sarımsağı soyup ezin Acı biberin cekirdeklerini ayıklayıp kıyın Bir tencerede 1 corba kaşığı yağı kızdırıp sarımsak ve biberi kavurun Karabiber ve nane ile tatlandırıp et suyunu ilave edin ve kaynatın Mercimeği soğuk suyla durulayıp tencereye ekleyin1520 dakika kadar pişirin
Maydanozun yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın Tavuk goğsu kuplerini corbaya ekleyip 5 dakika kadar birlikte pişirin Corbayı tabaklara paylaştırın Limon suyu ve tuzla tatlandırın Uzerine maydanoz serpip servis yapabilirsiniz
alıntı
Corba Ceşitleri Ramazanda
Ramazan Corbası
1 corba kaşığı margarin
2 corba kaşığı un
1 adet yumurta
4 su bardağı su,
Tuz
Uzeri icin:
1 tatlı kaşığı margarin
1 cay kaşığı kırmızıbiber
1 cay kaşığı nane
Bir tencereye 1 corba kaşığı margarin, 2 corba kaşığı un, yumurta ve tuzu koyalım Malzemeyi iyice cırpalım, 4 su bardağı suyu soğuk olarak ilave edelim Tencereyi ocağa alıp 5 dakika kaynatalım Corbayı indirmeye yakın uzeri icin, kucuk bir tavada margarin, kırmızı biber ve naneyi 20 saniye kadar kızdıralım Servis tabaklarına koyduğumuz corbanın uzerine 1 tatlı kaşığı biberli yağdan gezdirelim Sıcak olarak sevris yapalım
Yayla Corbası
1,5 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 cay bardağı yıkanmış pirinc
2 su bardağı yoğurt
2 litre soğuk su
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı nane
Tuz
Su haric tum malzemeleri bir tencerede karıştırın Devamlı karıştırarak suyu ekleyin Yuksek ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak, corbayı kaynayana kadar pişirin Kaynayınca altını kısın ve pirincler uzayana kadar pişirmeye devam edin Pirincler uzayınca altını kapatın Bu arada tereyağını eritip nane ile karıştırın Bunu corbaya ilave edin Servis yapmadan hemen once tuzunu ekleyin
Terbiyeli Sebze Corbası
3 yemek kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı domates salcası
1 yemek kaşığı biber salcası
2 patates
2 kabak
3 havuc
1 cay bardağı bezelye
1 1,5 lt kaynamış su
Tuz
1 bardak sut
2 yumurtanın sarısı
Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın Tereyağını eritin Soğanı yağda pembeleştirin Pembeleşince salcaları ekleyip 12 kez karıştırın Sebzeleri ilave edin, 34 dakika sonra unu ekleyin Un ile bir sure kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyin Hafif ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirin Pişince corbayı blenderdan gecirin Sutu ve yumurta sarılarını bir kapta cırpın Corbadan bir kepce alıp devamlı karıştırarak sute ilave edin Bu karışımı, yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek corbaya ekleyin Eğer corbanın kıvamı yoğunsa, azar azar kaynamış su ekleyin
Baharatlı Domates Corbası
2 soğan
750 gr kereviz
1 corba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
2 cay kaşığı toz şeker
1 lt et suyu
400 gr doğranmış domates (konserve)
150 gr sut kreması
3 dilim tost ekmeği
1 corba kaşığı margarin
Soğanı soyup doğrayın Kerevizi soyup yıkayın Yeşil kısımlarını kesip bir kenara ayırın Diğer kısımlarını doğrayın Sıvıyağı tencerede kızdırın Soğan ve kerevizi ilave edip kavurun Tuz, karabiber ve toz şeker ile tatlandırın Uzerine et suyunu dokun ve yaklaşık 20 dakika kereviz yumuşayana kadar pişirin Tencereyi ocaktan alın Kerevizli karışımı domates ve sut kreması ile birlikte robotta pure haline getirin Hazırladığınız corbayı yeniden ısıtın Tuz ve karabiber ekin Tost ekmeğini minik minik doğrayıp cok az margarinde altın sarısı rengi alana kadar kızartın Corbayı servis yaparken hazırladığınız bu kıtırlar ve kereviz yeşillikleri ile susleyin
Mantar Corbası
1 kase mantar
1 orta boy soğan
1 su bardağı sut
4 su bardağı su
4 yemek kaşığı un
1 paket et suyu bulyon
3 yemek kaşığı tereyağ
Tereyağını tencereye alıp cok minik minik doğradığınız soğanları kavurun Ardından ununu ekleyip kokusu gidinceye kadar onu da kavurun Cırpma teli ile karıştırarak soğuk suyu yavaş yavaş ilave edin Bu aşamada unun topak olmamasına ozen gosterin Sutunu de ekleyip, ardından ince ince enine doğaradığımız mantarları ilave edip kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin(Corbaya suyunu ekledikten sonra 12 damla limon sıkarsak mantarların kararmasını engellemiş oluruz) 10 dakika kaynadıktan sonra corbamız servise hazır Serviste ustunu maydonoz ya da nane ile susleyebilirsiniz
Tavuk Suyuna Mercimek Corbası
1 adet tavuk goğsu
1 diş sarımsak
1 acı sus biberi
4 corba kaşığı zeytinyağı
2 cay kaşığı nane
1 litre et suyu
150 gram kırmızı mercimek
Yarım demet maydanoz
Yarım limonun suyu
Tuz ve Karabiber
Tavuk goğsunun fazlalıklarını temizledikten sonra haşlayın Ardından minik kupler halinde doğrayıp bir kenarda bekletin Sarımsağı soyup ezin Acı biberin cekirdeklerini ayıklayıp kıyın Bir tencerede 1 corba kaşığı yağı kızdırıp sarımsak ve biberi kavurun Karabiber ve nane ile tatlandırıp et suyunu ilave edin ve kaynatın Mercimeği soğuk suyla durulayıp tencereye ekleyin1520 dakika kadar pişirin
Maydanozun yapraklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın Tavuk goğsu kuplerini corbaya ekleyip 5 dakika kadar birlikte pişirin Corbayı tabaklara paylaştırın Limon suyu ve tuzla tatlandırın Uzerine maydanoz serpip servis yapabilirsiniz
alıntı