Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazanda iftardan sonra 4 tane kuru kayısı yerseniz..

Ramazanda iftardan sonra 4 tane kuru kayısı yerseniz..
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
qlVzz_1618934766_3017.jpg

Ramazan ayında ikiye düşen öğünlerde ve öğünler ortasında sağlıklı beslenmek epey kıymetlidir. Aksi halde birtakım rahatsızlıklar bu süreçte ortaya çıkar. Kabızlıkta bunlardan biridir. Karın şişkinliğine ve hazımsızlığa neden olan kabızlığın temel nedeni lif eksikliğidir. Bu yüzden uzmanlar lif bakımından varlıklı olan kayısı tüketimini önerir. Ramazanda iftardan sonra 4 tane kuru kayısı yerseniz..

Bol vitamin ve mineral içeren kayısı besini bedenimizin muhtaçlığı olanların yüzde 30'unu rahatlıkla karşılar. Bilhassa kurutulup tüketilen kuru kayısı içerdiği lif sayesinde bağırsakların daha güzel çalışmasını sağlar. Ramazan ayında artan sıvı kaybı liflerin bedende kalma müddetini azaltır. Lif azaldıkça bağırsakların çalışma suratı da düşer. Bu durumu tolere etmenin en kolay yolu ise iftar sahur ve iki öğün ortasında tüketilecek olan besinlerdir. Kuru kayısı ise bunun başında gelir. İftarda daha hafif beslendikten sonra bağırsakların daha yeterli çalışması için akabinde 4 tane kuru kayısı tüketilmedir. Tabi buna takviye olarak su da içilmeli. Türk kahvesi sevenler ise kuru kayısıyı kahveyle bir arada tüketebilir. 



RAMAZAN DA İFTARDAN SONRA 4 TANE KURU KAYISI YERSENİZ...

Uzun periyodik açlık kan şekerinin düşmesine neden olur. Bu yüzden iftardan sonra çabucak tatlı bir şeyler yenilme isteği doğar. Lakin uzmanlar yemek ardından çok şeker yüklü tatlıların tüketilmesi konusunda uyarır. Ansızın şekerin çıkmasına ve kan basıncının yükselmesine yol açabilir. Bu yüzden uzmanlar tatlı yerine kuru kayısı tüketilmesini tavsiye eder. Kuru kayısı doğal şeker içerdiğinden gerçek orantıda şekerin yükselmesini sağlar.
  • Kuru kayısı pandemi sürecinden alınan en doğal desteklerden biridir. Bağışıklığın güçlenmesi için gerekli vitamin ve mineraller barındırır. İftardan sonra dört tane tüketilen kuru kayısı hücrelerin yenilenmesini kolaylaştırır.
İftardan sonra tüketildiğinde alınan besinlerin bağırsaklardan emilmesi için gerekli lif desteğini sağlar. Metabolizmayı yenileyerek Ramazan ayında tıpkı vakitte kilo alımının önüne geçer. 
  • Bedenin gereksinimi olan A vitaminin yüzde 40'ını karşılar. Bu yüzden oruç müddetinde bedenin daha dinç olmasını da sağlar. 
Ayrıyeten karaciğerin toksinleri atmada yardımcı olur. Ramazan boyunca nizamlı kuru kayısı tüketirseniz. Karaciğerin yıl uzunluğu besinlerden aldığı hasarı da düzeltmiş olursunuz. 
 

Similar threads

Ramazan ayında ikiye düşen öğünlerde ve öğünler arasında sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Aksi halde bazı rahatsızlıklar bu süreçte ortaya çıkar. Kabızlıkta bunlardan biridir. Karın şişkinliğine ve hazımsızlığa neden olan kabızlığın temel nedeni lif eksikliğidir. Bu yüzden uzmanlar lif...
Cevaplar
0
Görüntüleme
75
Tabiatta lif bakımından en güçlü besinlerden biri olan kayısı hakkında merak edilenleri araştırdık. Metabolizmayı düzenlediği bilinen kuru kayısı bilhassa diyet yapmak isteyenler için önerilir. İçeriğinde lifin yanı sıra C vitamini de barındıran kayısı çekirdeği hakkında araştırma yapıldı. Çiğ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Uzmanlar, kayısı ve kayısı suyu içeriğinde yer alan vitamin ve minerallerin sindirim sistemini düzenlediğini belirtiyor Ramazan ayında rutin besin düzeninin değişmesiyle sıklıkla karşılaşılan sindirim bozukluklarından korunmak için uzmanlar, bilhassa iftarda bir bardak kayısı suyu içilmesini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Doğada lif bakımından en zengin besinlerden biri olan kayısı hakkında merak edilenleri araştırdık. Metabolizmayı düzenlediği bilinen kuru kayısı özellikle diyet yapmak isteyenler için önerilir. İçeriğinde lifin yanı sıra C vitamini de barındıran kayısı çekirdeği hakkında araştırma yapıldı. Çiğ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
216
Sindirim sistemini en süratli çalıştıran besinlerden biri olan kayısıyı çay formunda tüketmekte bir o kadar yararlıdır. İçeriğinde yüksek oranda lif barındıran kayısı çayının zayıflamada yarar sağlaması için uzmanlar çoklukla yatmandan evvel tüketilmesini tavsiye eder. Ayrıyeten antioksidan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,552Kullanıcılar
pitbulls33Son üye
Üst Alt