Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ramazanda iftardan sonra 4 tane kuru kayısı yerseniz..

Ramazanda iftardan sonra 4 tane kuru kayısı yerseniz..
0
75

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
qlVzz_1618934766_3017.jpg

Ramazan ayında ikiye düşen öğünlerde ve öğünler arasında sağlıklı beslenmek oldukça önemlidir. Aksi halde bazı rahatsızlıklar bu süreçte ortaya çıkar. Kabızlıkta bunlardan biridir. Karın şişkinliğine ve hazımsızlığa neden olan kabızlığın temel nedeni lif eksikliğidir. Bu yüzden uzmanlar lif bakımından zengin olan kayısı tüketimini önerir. Ramazanda iftardan sonra 4 tane kuru kayısı yerseniz..

Bol vitamin ve mineral içeren kayısı besini vücudumuzun ihtiyacı olanların yüzde 30'unu rahatlıkla karşılar. Özellikle kurutulup tüketilen kuru kayısı içerdiği lif sayesinde bağırsakların daha iyi çalışmasını sağlar. Ramazan ayında artan sıvı kaybı liflerin vücutta kalma süresini azaltır. Lif azaldıkça bağırsakların çalışma hızı da düşer. Bu durumu tolere etmenin en basit yolu ise iftar sahur ve iki öğün arasında tüketilecek olan besinlerdir. Kuru kayısı ise bunun başında gelir. İftarda daha hafif beslendikten sonra bağırsakların daha iyi çalışması için ardından 4 tane kuru kayısı tüketilmedir. Tabi buna destek olarak su da içilmeli. Türk kahvesi sevenler ise kuru kayısıyı kahveyle beraber tüketebilir. 

hUNeh_1618941045_5049.jpg

RAMAZAN DA İFTARDAN SONRA 4 TANE KURU KAYISI YERSENİZ...

Uzun süreli açlık kan şekerinin düşmesine neden olur. Bu yüzden iftardan sonra hemen tatlı bir şeyler yenilme isteği doğar. Ancak uzmanlar yemek akabinde aşırı şeker yüklü tatlıların tüketilmesi konusunda uyarır. Aniden şekerin çıkmasına ve kan basıncının yükselmesine yol açabilir. Bu yüzden uzmanlar tatlı yerine kuru kayısı tüketilmesini tavsiye eder. Kuru kayısı doğal şeker içerdiğinden doğru orantıda şekerin yükselmesini sağlar.
  • Kuru kayısı pandemi sürecinden alınan en doğal takviyelerden biridir. Bağışıklığın güçlenmesi için gerekli vitamin ve mineraller barındırır. İftardan sonra dört tane tüketilen kuru kayısı hücrelerin yenilenmesini kolaylaştırır.
İftardan sonra tüketildiğinde alınan besinlerin bağırsaklardan emilmesi için gerekli lif takviyesini sağlar. Metabolizmayı yenileyerek Ramazan ayında aynı zamanda kilo alımının önüne geçer. 
  • Vücudun ihtiyacı olan A vitaminin yüzde 40'ını karşılar. Bu yüzden oruç süresinde vücudun daha dinç olmasını da sağlar. 
Ayrıca karaciğerin toksinleri atmada yardımcı olur. Ramazan boyunca düzenli kuru kayısı tüketirseniz. Karaciğerin yıl boyu besinlerden aldığı hasarı da düzeltmiş olursunuz. 
 

Similar threads

Ramazan ayında ikiye düşen öğünlerde ve öğünler ortasında sağlıklı beslenmek epey kıymetlidir. Aksi halde birtakım rahatsızlıklar bu süreçte ortaya çıkar. Kabızlıkta bunlardan biridir. Karın şişkinliğine ve hazımsızlığa neden olan kabızlığın temel nedeni lif eksikliğidir. Bu yüzden uzmanlar lif...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Tabiatta lif bakımından en güçlü besinlerden biri olan kayısı hakkında merak edilenleri araştırdık. Metabolizmayı düzenlediği bilinen kuru kayısı bilhassa diyet yapmak isteyenler için önerilir. İçeriğinde lifin yanı sıra C vitamini de barındıran kayısı çekirdeği hakkında araştırma yapıldı. Çiğ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Doğada lif bakımından en zengin besinlerden biri olan kayısı hakkında merak edilenleri araştırdık. Metabolizmayı düzenlediği bilinen kuru kayısı özellikle diyet yapmak isteyenler için önerilir. İçeriğinde lifin yanı sıra C vitamini de barındıran kayısı çekirdeği hakkında araştırma yapıldı. Çiğ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
216
Doğada bilinen en güçlü lif kaynağı olan kayısının insan sağlığına birçok faydası bulunmaktadır. Peki kayısının faydaları nelerdir? Yapılan araştırmalarda kayısı çekirdeğinde bulunan B17 vitamini içerdiği ve bu vitaminin kanser hücrelerini yok ettiği ortaya çıkarıldı. Sizler için kayısı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Sindirim sistemini en hızlı çalıştıran besinlerden biri olan kayısıyı çay formunda tüketmekte bir o kadar faydalıdır. İçeriğinde yüksek oranda lif barındıran kayısı çayının zayıflamada fayda sağlaması için uzmanlar genellikle yatmandan önce tüketilmesini tavsiye eder. Ayrıca antioksidan etkisi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
101
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt