Uzm Beslenme Uzmanı Nesrin Eriş, ramazan ayı her tarafında tokluk hissi üzerine olumlu etkisi olabilecek 7 kayda değer besinle ilgili şu bilgileri veriyorramazandatuketilmesigerekenbesinler5c43d75a0df19jpegalt Ramazan'da tüketilmesi gereken besinlerYumurta Anne sütünden daha sonra gelen vücutta biyo yararlılığı en iyi nitelikli protein kaynağıdır Sahurda 1 yumurta tüketilmesi gövde için zorunlu olan proteinin büyük bir kısmının alınmasını sağlar ve tokluk hissini artırır ramazandatuketilmesigerekenbesinler5c43d75abd5a4jpegalt Ramazan'da tüketilmesi gereken besinlerYulaf ezmesi ya da kepeği Bitkisel proteinler ve liften zengin glisemik indexi düşük olduğu için uzun zaman tok kalmayı sağlayarak kan şekerinin düşmesini engeller İçeriğindeki B grubu vitaminleri oruç tutarken stresi azaltır ve hafızayı güçlendirir ramazandatuketilmesigerekenbesinler5c43d75ad16dajpegalt Ramazan'da tüketilmesi gereken besinlerYoğurt İçeriğindeki yüksek kalsiyum ve konjuge linoetik asit (CLA) nedeniyle karın yağ yakımını hızlandırır Bilhassa iftardan 2 saat sonra tüketilen 1 su bardağı yoğurt ramazanda kilo alımını azaltır ramazandatuketilmesigerekenbesinler5c43d75ae1a5cjpegalt Ramazan'da tüketilmesi gereken besinlerTarçın Tarçında bulunan metil hidroksi karbon polimerleri dekstroz metabolizması üstüne etki eder böylece kan şekerinin düşürülmesinde etkilidir Ramazanda uzun arzu sonrasında tüketilen besinlerin kan şekerinin hızla yükseltmesini engeller ramazandatuketilmesigerekenbesinler5c43d75af37ddjpegalt Ramazan'da tüketilmesi gereken besinlerAcı biber Bibere acı tadı veren capciasin maddesinin metabolizmayı hızlandırma ve tok tutma özelliği vardır Bağırsakların çalışmasını hızlandırarak ramazanda kilo artışının engellenmesini sağlar ramazandatuketilmesigerekenbesinler5c43d75b0ca4ajpegalt Ramazan'da tüketilmesi gereken besinler