Ratatuy Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kabak
- 2 adet patates
- 3 adet domates
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 adet kapya biber
- 3 adet domates
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- Tuz ,karabiber ,pul biber, kekik
Ratatuy Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kabak patlıcanı halka halka doğrayalım biber domates ve kurusoğanı patatesi de doğrayalım, birebir uzunluklarda incelikte olmasına ihtimam gösterelim.
- Sosunu hazırlayalım; Tavamıza zeytinyağını koyalım ,minik doğradığımız soğan sarımsak ve biberleri koyuyoruz güzelce kavuruyoruz .
- Daha sonra baharatlarını da ekleyip minik minik doğradığımız domatesi de ek edip pişiriyoruz .
- Sosumuz pişince fırın kabına yahut borcama yayıyoruz .
- Dilimlediğimiz zerzevatları hoş bi biçimde diziyoruz.
- Ortasına kurusoğanları dolduruyoruz yada kalan zerzevatları koyalım .
- Üzerine tuz ve zeytin yağı gezdirip ıslattığımız yağlı kağıdı güzelce kapatıp 200 derecede 40 dakika pişiriyoruz .
- Daha sonra üstünü açıp üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.