Reçelli Çikolatalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ yada margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un yine de kontrollü koyun un miktarı değişebilir
- Çilek reçeli kahvaltılık çikolata
- Siz sevdiğiniz farklı reçellerde kullanabilirsiniz
- Kenarlarını süslemek için hindistan cevizi yeşil fıstık
Reçelli Çikolatalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç bütün malzemeleri alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizde yuvarlıyoruz.
- Pişirme kağıdı sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Kurabiyelerimizin üzerine bir çatalla hafif bastırarak şekil veriyoruz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkartıp soğuduktan sonra arasına reçel çikolata sürüp iki tane kurabiyeyi birleştiriyoruz
- Kenarlarını hindistan cevizine yeşil fıstığa bulayıp servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.