bilgisayarci
FD Üye
Reçelli Kurabiye (Tek Hamurdan 4 Çeşit Kurabiye) Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin (mutlaka oda ısısında olmalı)
- 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
- 1 küçük çay bardağı pudra şekeri
- 1 vanilya
- Yarım paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
- 3 su bardağı un (200 ml)
- Vişne reçelinin sulu kısmı
- Hindistan cevizi
- 2 kaşık kakao
- 1 kaşık pudra şekeri
Reçelli Kurabiye (Tek Hamurdan 4 Çeşit Kurabiye) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Oda ısısında ki margarine un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri ekleyelim. İyice kaşıkla karıştıralım.
- Daha sonra ununu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir kurabiye hamuru elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım. 170 derece ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim.
- Ilıyan kurabiyelerin bir kısmını önce reçele, sonra hindistan cevizine bulayalım. Bir kısmını da kakao ve pudra şekeri karışımına bulayalım.
Bu tarifi gördüğümde sadece reçelli yapılmıştı. Ben kurabiyeleri pişirdikten sonra gördüm ki bu kurabiyenin dokusu diğer tarifler içinde uygun. Mutlaka deneyin emin olun pişman olmayacaksınız.
Dilerseniz (tarçın+pudra şekeri) yada (hindistan cevizi+pudra şekeri) ile de kaplayabilirsiniz dışını.Bir hamurla 4 çeşit kurabiye elde edebilirsiniz pastane usulü.
Reçelli Kurabiye (Tek Hamurdan 4 Çeşit Kurabiye) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı