elektronikci
FD Üye

Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ (Oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- Çilek reçeli
- Sütlü çikolata
Reçelli Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un dışında tüm malzemeler kaba alınır karıştırılır. Un kontrollü eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
- Tezgaha yapışmaması için fırın kağıdı üzerine hamur alınır.
- Hamurun üzerine tekrar fırın kağıdı serilir.
- Merdaneyle açılır. Ne ince ne kalın olacak şekilde açılır.
- Kurabiye kalıbı ile şekil verilir.
- Şekil verilen hamurun yarısının ortası küçük kalıpla alınır.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında altı hafif kızarana kadar pişirilir.
- Soğuyan kurabiyelere reçel sürülür ortası açık olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir ve üzerine yapıştırılır.
- Ortasına reçel koyulur.
- Diğer kurabiyelerin arasına eritilmiş çikolata sürülür üzeri kapatılır ve süslenir. Deneyeceklere afiyet olsun ????.