Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Reçelli Tart

Reçelli Tart
0
25

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
recelli-tart.jpg

Reçelli Tart Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram tereyağı
  • 200 gram şeker
  • 250 gram fındık tozu
  • 250 gram un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • Tatlı kaşığının ucu ile karanfil tozu
  • 1 dolu yemek kaşığı kakao
Ortasına sürmek için;
  • 1 kavanoz frambuaz reçeli

Reçelli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm gereçleri karıştırıp yoğurun, hamuru streç folya ile sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
  2. Akabinde hamurun bir modülünü ayırın büyük parçayı tart yahut pasta kalıbına düzgün bir formda yerleştirin.
  3. Hamurun kenarlarını hafif üste çekin, bıçak ile düzeltin.
  4. Reçeli hamurun üzerine boşaltın ,kaşıkla yayın ve geri kalan hamuru ister kalıplarla form vererek hamurun üzerine koyun, ister merdane ile tekrar açıp ince şeritler kesin ve benim yaptığım üzere tartın üzerine döşeyin.
  5. Evvelden ısıtılmış fırında 190°’de alt üst ayarında yaklaşık 30 dakika pişirin.
  6. Mümkünse sonraki gün hatta birkaç gün bekletip o denli yiyin zira bekledikçe daha da lezzetleniyor????.
Reçelli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
982,341Mesajlar
30,209Kullanıcılar
bambooSon üye
Üst Alt