
Reçelli Tart Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağı
- 200 gram şeker
- 250 gram fındık tozu
- 250 gram un
- 1 adet yumurta
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- Tatlı kaşığının ucu ile karanfil tozu
- 1 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 kavanoz frambuaz reçeli
Reçelli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm gereçleri karıştırıp yoğurun, hamuru streç folya ile sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- Akabinde hamurun bir modülünü ayırın büyük parçayı tart yahut pasta kalıbına düzgün bir formda yerleştirin.
- Hamurun kenarlarını hafif üste çekin, bıçak ile düzeltin.
- Reçeli hamurun üzerine boşaltın ,kaşıkla yayın ve geri kalan hamuru ister kalıplarla form vererek hamurun üzerine koyun, ister merdane ile tekrar açıp ince şeritler kesin ve benim yaptığım üzere tartın üzerine döşeyin.
- Evvelden ısıtılmış fırında 190°’de alt üst ayarında yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Mümkünse sonraki gün hatta birkaç gün bekletip o denli yiyin zira bekledikçe daha da lezzetleniyor????.