
Red Velet Pandispanya Pasta (Sevgililer Günü) Tanımı İçin Gereçler
- 5 yumurta(oda ısısında)
- 1 su bardağı tozşeker
- Yarım su bardağı sıcak su
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı kakao
- 1 çimdik tuz
- 1 çay kaşığı toz kırmızı besin boyası
- 2 paket kaymak tadında
- 1 paket kremşanti sade
- 1 paket sıvıkrema (soğuk olucak mutlaka)
- 1 su bardağı süt (soğuk olucak mutlaka)
Red Velet Pandispanya Pasta (Sevgililer Günü) Tanımı Yapılışı
- Yumurta sarısını beyazını farklı kaplara ayırın.
- Yumurta sarısı tozşekeri mikserle rengi açılana kadar kadar çırpın.
- Sıcak su ekleyip biraz daha karıştırın elenmiş nişasta, un, kabartma tozu, vanilya kakao ek edip mikserle karıştırın en son besin boyasını ekleyip uygunca çırpın.
- Beyazına tuz ekleyip mikserle katılaşana kadar kadar çırpın.
- Yumurta sarısılarını beyaz aklarını 2/3 defa spatula ile söndürmeden dıştan içe hakikat karıştırın.
- Kelepçeli kalıbın altına pişirme kağıdı koyup pandispanya harçımızı kalıba dökün evvelce ısıtılmış fırında 180 derece 45/50 dakika pişirelim kürdan yardımıyla pişip pişmediğini denetim edebilirsiniz.
- Pişen pandispanyayı soğumaya bırakın.
- Kreması için:kremşanti, kaymak tadında, süt, sıvıkremayı mikserle katılaşana kadar çırpın.
- Soğuyan pandispanyayı iki bölün kremayı sıvayın üstüne pandispanyayı koyun üstüne kremayı sıvayın buzdolabına kaldırıp 4/5 yahut birgün bekletin sonra afiyetle tüketiyoruz????????????????????????????????????????????????????.