elektronikci
FD Üye

Red Velvet Kek Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 5 tane yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çimdik tuz
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 2 çay kaşığı gıda boyası
- 2 çay kaşığı kakao ( istediğiniz renge gelene kadar azar azar ekleyerek kullanabilirsiniz)
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 1 paket sıvı krema ( 200 ml)
- 300 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket krem şanti ( paketteki iki poşette kullanılacak)
- 1 paket vanilya
Red Velvet Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yeni yılda sevdiklerinize ikram edebileceğiniz şahane bir pasta????
- Öncelikle oda sıcaklığında yumurtanın akı ve sarısını ayırın akları biraz tuz serperek kaptan dökülmeyecek kıvama gelene kadar çırpalım.
- Ayrı bir kapta sarıları şeker ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpalım yavaşça sıcak suyu ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Unu ve nişastayı ilave edelim. Kakao ve gıda boyasını da ilave edelim.
- Kabartma tozunu, limon suyunu ilave ederek köpürtüp kek harcına ekleyelim.
- Yumurta aklarını dikkatli bir şekilde üç aşamada yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım (burdan sonra mikser kullanmayın lütfen kek kabarmaz)
- Yağlı kağıt serilmiş 25 cm’lik kelepçeli kalıba dökün önceden ısıtılmış fırında önce 200 derecede 10 dakika sonra 160 derecede kek kürdan testiyle temiz çıkana kadar pişirelim.
- Kreması için labne peyniri kaba alalım. Üzerine krema ilave edip çırpmaya başlayalım.
- Toz şanti, pudra şekeri ve vanilyayı da ilave edip güzelce çırpalım kek soğuyana kadar buzdolabında dinlendirelim.
- Soğuyan keki dilerseniz elinizle yada benim gibi yağlı kağıtla kalp şekli oluşturup kesebilirsiniz kalp şekli verdiğimiz pastayı ortadan ikiye keselim.
- Ortasına kremadan ilave edelim, kalan kremayla pastanın etrafını kaplayalım, kenardan kestiğimiz kekleri rondodan geçirelim.
- Pastamızı süsleyip 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun sevdiklerinizle nice mutlu yıllara
.