Rekor Kıran Nutellalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 9 adet nutella topu
- 110 gram margarin (Oda sıcaklığında)
- 100 gram pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 250 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram damla çikolata
Rekor Kıran Nutellalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak 9 adet nutella topunu 1 saat donduruyoruz. Dondurmamızın sebebi kurabiye hamurunun içine eklediğimizde sert olması ve hamura karışıp dağılmamasıdır.
- Margarini pudra şekeri ile çırpıp krema kıvamına getiriyoruz.
- Yumurtayı ekliyoruz, un, kabartma tozu ve toz vanilyayı elekten geçirip hamurumuzu yoğuruyoruz. Hafif yapışkan bir kıvam elde ediyoruz. Damla çikolataları ekliyoruz.
- Hamuru 9 eşit modüle bölüyoruz. Nutella topları ile birleştirip, yuvarlak form veriyoruz.
- Son halini alan kurabiyeleri 1 saat buzluğunda bekletip, çabucak akabinde evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun .
Rekor Kıran Nutellalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı