Rektum kalın bağırsağın son bölümüne verilen isimdir Aslında daha önce yazmış olduğumuz kalın bağırsak kısmında Rektuma yer vererek ayrı bir konu açmaya gerek görmeyebilirdik fakat Rektum için ayrı bir konu açmamızın faydalı olacağı kanaatin de olduğumuzdan ayrı bir konuda yer verilmiştir
Rektum1Rektum nerede bulunur?
Rektum kalın bağırsağımızın bir parçası olup kalın bağırsağın son bölümüdür Anüsten hemen önce gelir Dolayısıyla yer itibariyle hemen anüsün öncesinde yani anüsün üst kısmında bulunmaktadır
Rektumun görevi nedir?
Rektumun görevi kalın bağırsağın önceki kısımlarından gelen yani kalınbağırsağın ilk kısımlarından atılan dışkının tutulduğu yerdir Dışkı burada tutularak daha sonra anüsten dışarı atılır Rektumun temel görevi dışkıyı tutmaktadır Dışkının tutulduğu yer kalın bağırsakta rektumdur
Rektumun özellikleri nelerdir?
Rektum anüsten önce bulunan kalınbağırsağın son bölümüdür
Yaklaşık olarak 15 santimlik bir uzunluğu bulunmaktadır
Sindirim sisteminin son kısmıdır
Rektumun son birkaç santimlik kısmı deriye benzer bir görünümdedir
Anüse açılan bölümdür
Dışkı atılmadan önce bu bölümde tutulur
Dışkı rektuma girmesi ile birlikte insanda dışkılama hissi doğar ve bu nedenle dışkılama yapmak ister Rektum bu nedenle çoğu zaman boş durumdadır
Dışkı rektuma geldikten sonra dışkılama hisse oluşmasına karşın insanlar bu hissi aşağı yukarı 1 güne kadar bastırabilirler Yani rektumda dışkıyı 1 gün kadar tutabilirler
Anüs1Rektumda görülen belli başlı rahatsızlıklar ve hastalıklar hangileridir?
Rektumda en sık görülen rahatsızlıklar
Basur,
Rektum Kanseri,
Apse ve yaralar,
Fistüller
Bu gibi rahatsızlıklar genel olarak kendisini kanama, ishal, kabızlık gibi durumlar ile ortaya çıkarırlar
Anüs, nedir, görevleri nelerdir?
Sindirim borusunun veya kanalının bittiği yerdir Dışkılar buradan boşaltılır Dışkının vücudumuzdan atıldığı bölümdür
Rektum1Rektum nerede bulunur?
Rektum kalın bağırsağımızın bir parçası olup kalın bağırsağın son bölümüdür Anüsten hemen önce gelir Dolayısıyla yer itibariyle hemen anüsün öncesinde yani anüsün üst kısmında bulunmaktadır
Rektumun görevi nedir?
Rektumun görevi kalın bağırsağın önceki kısımlarından gelen yani kalınbağırsağın ilk kısımlarından atılan dışkının tutulduğu yerdir Dışkı burada tutularak daha sonra anüsten dışarı atılır Rektumun temel görevi dışkıyı tutmaktadır Dışkının tutulduğu yer kalın bağırsakta rektumdur
Rektumun özellikleri nelerdir?
Rektum anüsten önce bulunan kalınbağırsağın son bölümüdür
Yaklaşık olarak 15 santimlik bir uzunluğu bulunmaktadır
Sindirim sisteminin son kısmıdır
Rektumun son birkaç santimlik kısmı deriye benzer bir görünümdedir
Anüse açılan bölümdür
Dışkı atılmadan önce bu bölümde tutulur
Dışkı rektuma girmesi ile birlikte insanda dışkılama hissi doğar ve bu nedenle dışkılama yapmak ister Rektum bu nedenle çoğu zaman boş durumdadır
Dışkı rektuma geldikten sonra dışkılama hisse oluşmasına karşın insanlar bu hissi aşağı yukarı 1 güne kadar bastırabilirler Yani rektumda dışkıyı 1 gün kadar tutabilirler
Anüs1Rektumda görülen belli başlı rahatsızlıklar ve hastalıklar hangileridir?
Rektumda en sık görülen rahatsızlıklar
Basur,
Rektum Kanseri,
Apse ve yaralar,
Fistüller
Bu gibi rahatsızlıklar genel olarak kendisini kanama, ishal, kabızlık gibi durumlar ile ortaya çıkarırlar
Anüs, nedir, görevleri nelerdir?
Sindirim borusunun veya kanalının bittiği yerdir Dışkılar buradan boşaltılır Dışkının vücudumuzdan atıldığı bölümdür