Rendang Tarifi Resimli
Resimli Rendang Yapılışı
Resimli Rendang Tarifi
Malzemeler
1,5 kg kol tarafından sığır eti
2 baş soğan
10 diş sarımsak
12 litre hindistan cevizi sutu
2 tatlı kaşığı toz kişniş
12 tatlı kaşığı toz rezene
2 tatlı kaşığı toz kimyon
14 tatlı kaşığı dovulmuş karanfil
4 kucuk acı kırmızı biber
1 sap lemongrass veya 4 ince dilim limon kabuğu
1 corba kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı kahverengi şeker
Hazırlanışı
Eti 3 cm uzunluğunda kupler halinde kesin Soğanları ve sarımsakları temizleyin Soğanları dorde bolup sarımsaklarla birlikte miksere atın ve krem haline gelinceye kadar mikserden gecirin Gerekirse icine bir parca su ekleyebilirsiniz
Kırmızı biberleri ince ince kıyıp bir kenara bırakın
Tencereye hindistan cevizi sutunu koyun, kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kaynamaya bırakın Hindistan cevizi sutu yarıya inmeli Sutunuz kaynarken yanıp, renginin kahverengi olmamasına dikkat edin Yarıya inmiş sute, kişnişi, rezeneyi, kimyonu ve dovulmuş karanfili ilave edin ve 1 dakika kadar karıştırın Eti icine atın ve et karışımın rengini alıncaya kadar 2 dakika daha pişirin
Etin icine, soğan ve sarımsak puresini, acı biberleri, limon kabuklarını, şekeri ve limon suyunu ilave edin Cok kısık ateşte, yemeğin sosu koyulaşıp, etler iyice yumuşayıncaya kadar 2 saat pişmeye bırakın Yemeğiniz tencereye yapışmasın diye zaman zaman karıştırın Hindistan cevizinin yağı yemeğin uzerine cıkıncaya kadar yemeğinizi pişirin Bu hindistan cevizi sutunun yağı yemeğe rengini ve lezzetini verir Yalnız bu aşamada yemeği kontrol ederek pişirin ki yanmasın Yemek kuru ve kahverengi bir gorunum alınca pişmiş demektir
imagesrendangtarifiresimli5ad4242c80a96
Resimli Rendang Yapılışı
Resimli Rendang Tarifi
Malzemeler
1,5 kg kol tarafından sığır eti
2 baş soğan
10 diş sarımsak
12 litre hindistan cevizi sutu
2 tatlı kaşığı toz kişniş
12 tatlı kaşığı toz rezene
2 tatlı kaşığı toz kimyon
14 tatlı kaşığı dovulmuş karanfil
4 kucuk acı kırmızı biber
1 sap lemongrass veya 4 ince dilim limon kabuğu
1 corba kaşığı limon suyu
2 tatlı kaşığı kahverengi şeker
Hazırlanışı
Eti 3 cm uzunluğunda kupler halinde kesin Soğanları ve sarımsakları temizleyin Soğanları dorde bolup sarımsaklarla birlikte miksere atın ve krem haline gelinceye kadar mikserden gecirin Gerekirse icine bir parca su ekleyebilirsiniz
Kırmızı biberleri ince ince kıyıp bir kenara bırakın
Tencereye hindistan cevizi sutunu koyun, kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kaynamaya bırakın Hindistan cevizi sutu yarıya inmeli Sutunuz kaynarken yanıp, renginin kahverengi olmamasına dikkat edin Yarıya inmiş sute, kişnişi, rezeneyi, kimyonu ve dovulmuş karanfili ilave edin ve 1 dakika kadar karıştırın Eti icine atın ve et karışımın rengini alıncaya kadar 2 dakika daha pişirin
Etin icine, soğan ve sarımsak puresini, acı biberleri, limon kabuklarını, şekeri ve limon suyunu ilave edin Cok kısık ateşte, yemeğin sosu koyulaşıp, etler iyice yumuşayıncaya kadar 2 saat pişmeye bırakın Yemeğiniz tencereye yapışmasın diye zaman zaman karıştırın Hindistan cevizinin yağı yemeğin uzerine cıkıncaya kadar yemeğinizi pişirin Bu hindistan cevizi sutunun yağı yemeğe rengini ve lezzetini verir Yalnız bu aşamada yemeği kontrol ederek pişirin ki yanmasın Yemek kuru ve kahverengi bir gorunum alınca pişmiş demektir
imagesrendangtarifiresimli5ad4242c80a96