Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Rende Domates Turşusu

Rende Domates Turşusu
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
rende-domates-tursusu.jpg

Rende Domates Turşusu Tanımı İçin Materyaller

  • 3 kilo domates
  • 500 gram acı biber (İsteğe bağlı)
  • 500 gram tatlı biber
  • 3 baş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı (Ayçiçek yağı kullanabilirsiniz )
  • Yarım su bardağına yakın tuz (Kontrollü ekliyoruz kendi damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)

Rende Domates Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye bölüp genişçe bir kabın içerisinde rendeliyoruz. Soyduğumuz doğradığımız sarımsakları içine atıyoruz.
  2. Ayıklanmış biberleri ben acı küçük biber kullandım rende domateslerin içine atıp akabinde limon tuzu, sirke, sıvı yağ, ve tuz daima birlikte düzgünce karıştırıp tuzuna bakıyoruz yemek tuzundan biraz fazla olsun biberleri de tuzu çekeceği unutulmasın.
  3. 1 litrelik kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz ve bir tepsinin içine alıyoruz hergün sallıyoruz kavanozları ve bu biçim 5 gün bekliyor taşma oluyor.
  4. 1 haftadan sonra kavanozları yıkayıp serin karanlık bir yer de saklıyoruz. 15 gün sonra yemeye hazır (Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında koruma ediyoruz. Tadına doyulmayan iştah açıcı şifa deposu bir lezzet. Deneyecek olanlara afiyet olsun, ❤️????.
 
858,478Konular
981,302Mesajlar
29,566Kullanıcılar
sfdbeleopSon üye
Üst Alt