Rende Domates Turşusu Tanımı İçin Materyaller
- 3 kilo domates
- 500 gram acı biber (İsteğe bağlı)
- 500 gram tatlı biber
- 3 baş sarımsak
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (Ayçiçek yağı kullanabilirsiniz )
- Yarım su bardağına yakın tuz (Kontrollü ekliyoruz kendi damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz)
Rende Domates Turşusu Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Domatesleri yıkayıp ortadan ikiye bölüp genişçe bir kabın içerisinde rendeliyoruz. Soyduğumuz doğradığımız sarımsakları içine atıyoruz.
- Ayıklanmış biberleri ben acı küçük biber kullandım rende domateslerin içine atıp akabinde limon tuzu, sirke, sıvı yağ, ve tuz daima birlikte düzgünce karıştırıp tuzuna bakıyoruz yemek tuzundan biraz fazla olsun biberleri de tuzu çekeceği unutulmasın.
- 1 litrelik kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz ve bir tepsinin içine alıyoruz hergün sallıyoruz kavanozları ve bu biçim 5 gün bekliyor taşma oluyor.
- 1 haftadan sonra kavanozları yıkayıp serin karanlık bir yer de saklıyoruz. 15 gün sonra yemeye hazır (Kavanozu açtıktan sonra buzdolabında koruma ediyoruz. Tadına doyulmayan iştah açıcı şifa deposu bir lezzet. Deneyecek olanlara afiyet olsun, ????.