Rengarenk Islak Kurabiye Tarifi İcin Malzemeler
*125 gr margarin (Oda sıcaklığında)
*2 yumurta (1 inin akı ayrılacak)
*1 cay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı damla cikolata
*1 cay bardağı pudra şekeri
*2 dolu kaşık kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Alabildiği kadar un
Kurabiyeleri Islatmak icin;
*1 su bardağı sut
*1 cay bardağı şeker
Rengarenk Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle un harici diğer malzemeler bir guzel karıştırılır
*Azar azar un eklenerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edilir
*Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparılıp elimizle yuvarlayıp once ayırdığımız yumurta akına batırıyoruz
*Sonra ister haşhaş, ister irmik veya istediğiniz pasta susune bulayıp pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştiriyoruz
*Onceden ısıtılmış 170° derece fırında 1520 dk kontrollu bir şekilde pişiriyoruz
*Kurabiyeler pişerken bizde 1 su bardağı sut ile şekeri ocağa alıp şeker eriyene kadar cırpıcı ile karıştırıyoruz
*Sutu kaynatmamıza gerek yok
*Isınması kafi sutumuz soğuduktan sonra fırından cıkan kurabiyelerimiz ilk 5 dk sıcağı gittikten sonra hazırladığımız sute 23 saniye arkalı onlu bandırıp sunum tabağımıza alıyoruz
*Uzerini istediğimiz gibi susluyoruz Ben cikolata sosu kullandım Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
*125 gr margarin (Oda sıcaklığında)
*2 yumurta (1 inin akı ayrılacak)
*1 cay bardağı sıvı yağ
*2 yemek kaşığı damla cikolata
*1 cay bardağı pudra şekeri
*2 dolu kaşık kakao
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Alabildiği kadar un
Kurabiyeleri Islatmak icin;
*1 su bardağı sut
*1 cay bardağı şeker
Rengarenk Islak Kurabiye Tarifi Yapılışı
1
*Oncelikle un harici diğer malzemeler bir guzel karıştırılır
*Azar azar un eklenerek kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edilir
*Hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar koparılıp elimizle yuvarlayıp once ayırdığımız yumurta akına batırıyoruz
*Sonra ister haşhaş, ister irmik veya istediğiniz pasta susune bulayıp pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştiriyoruz
*Onceden ısıtılmış 170° derece fırında 1520 dk kontrollu bir şekilde pişiriyoruz
*Kurabiyeler pişerken bizde 1 su bardağı sut ile şekeri ocağa alıp şeker eriyene kadar cırpıcı ile karıştırıyoruz
*Sutu kaynatmamıza gerek yok
*Isınması kafi sutumuz soğuduktan sonra fırından cıkan kurabiyelerimiz ilk 5 dk sıcağı gittikten sonra hazırladığımız sute 23 saniye arkalı onlu bandırıp sunum tabağımıza alıyoruz
*Uzerini istediğimiz gibi susluyoruz Ben cikolata sosu kullandım Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun