Rengarenk Sütlü Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Portakallı kat için;
- 3 su bardağı portakal suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı vişne suyu
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı nişasta
Rengarenk Sütlü Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Vişneli kısmı için öncelikle vişne suyu, nişasta ve şeker karıştırılıp ocağa alınır.
- Kaynayana kadar karıştırılır.
- Kaynayıp yoğunlaşınca ıslatılmış kek kalıbına dökülür.
- Oda ısısından sonra yarım saat kadar buzdolabında bekletilir.
- Portakallı kısmı için portakal suyu, nişasta ve şekeri tencereye alınır.
- Kaynayana dek karıştırılır akabinde donmuş olan vişneli kısmın üzerine dökülür. Buzdolabında bir saat kadar bekletilir.
- Sütlü kısmı için tüm gereçler tencereye alınır.
- Kaynayana kadar karıştırılır. Yoğunlaşınca ocaktan alınır.
- Ardından portakallı kısmın üzerine dökülüp üzeri düzlenir.
- 1 saat buzdolabında beklenir. Kalıp, zıt çevrilir. Afiyet olsun????.