
Rengarenk Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- Yarım mor kelem
- Zeytin yağı
- Dereotu ceviz
- 2 diş sarımsak
- Yoğurt
Rengarenk Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Havuç ve mor kelem rendelenip ayrı kaplara alınır.
- Tavaya zeytin yağı alınıp önce havuçlar yumuşayana kadar kavrulur.
- Daha sonra temiz bir tavaya (havuç için kullanılan tava yıkanıp tekrar kullanılabilir) zeytin yağı alınır mor kelem yumuşayana kadar kavrulur.
- Kavrulan havuç ve mor kelem ayrı kaplarda üstüne birer diş sarımsak ekleyerek yoğurdu verilip karıştırılır. (yoğurt fazla katmayın sulanmasın kontrollü katın)
- Önce havuçtan bir yemek kaşığı daha sonra üstüne mor kelemden 1 tatlı kaşığı koyup dereotu ve cevizle süsleyin.Tavsiyem misafir gelmeye yakın tabaklama yapmanız yoğurt kendini dalmasın diye.Afiyetle
.