teknolojiuzmani
FD Üye

Rengi Tabiattan Kaymak Eşliğinde Ayva Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 5-6 tane ayva (İstediğiniz kadar)
- 2 yemek kaşığına yakın şeker (Her yarım ayva için).
- 3 su bardağı su
- 6-7 tane nar çiçeği
- 8-10 tane karanfil
- Ayvaların kabuğu ve çekirdekleri
- Kaymak
- Antep fıstığı
Rengi Tabiattan Kaymak Eşliğinde Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaları güzelce yıkayıp kabuklarını soyup, kabukları pişireceğimiz tencerenin altına yerleştiriyoruz.
- Ayvaları ortadan ikiye bölüyoruz ve çekirdekli kısmı temizliyoruz çekirdekleri atmıyoruz.
- Ayvaları tenceredeki kabukların üzerine yerleştiriyoruz, her ayvanın ortasına şekerlerini döküp ayva çekirdeklerini, karanfil ve nar çiçeklerini üzerlerine serpiştiriyoruz.
- En son suyunu ek edip tencerenin kapağını kapatıyoruz, evvel harlı kaynamaya başlayınca kısık ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Soğuyunca kaymak yada dondurma yahut krem şanti ile servis edebilirsiniz, üzerlerine antep fıstığı yahut ceviz serpebilirsiniz afiyet olsun????.