teknolojiuzmani
FD Üye
Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı İçin Materyaller
- 3 büyük ayva
- 4 buçuk bardak şeker
- 8 -9 adet karanfil
- 1 adet kabuk tarçın
- 2 bardak su
- 1 limon Yarım limonunun suyu
Rengiyle Tadıyla Şahane Ayva Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Ayvaların kabukları soyulup küp küp doğuruyoruz, limonlu suda kararmaması için hepsini soyana kadar bekletiyoruz. (limonun yarısını burada kullanıyoruz).
- Ayvadan çıkan çekirdekleri atmıyoruz. (benim koca ayvalardan yalnızca 5 adet çekirdek çıktı ???? fakat renk vermeye yetti).
- Daha sonra limonlu suyunu süzüp, ayvaları tencereye alıp üzerine şekeri ekliyoruz.
- Ayva çekirdekleri, karanfil ve kabuk tarçını da ekledikten sonra kaynayana kadar açık ateşte, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 1 buçuk saat kadar kaynatıyoruz.
- 1buçuk saatin sonunda içine sıkılmış yarım limonu ekleyip 15 dk daha kaynatıyoruz.
- Ve altını kapatıp kıvamını denetim ettikten sonra kavanozlara yerleştiriyoruz. İster sıcakken aksi kapatıyoruz. İster sabaha kadar bekletip soğuyunca kapağını kapatıyoruz.
- İçinden kabuk tarcıni, isterseniz de karanfilleri çıkartıyoruz. Ben karanfilleri içinde bıraktım açıkçası.
- Bu ortada reçelimiz soğuduktan sonra ayvalar biraz sertleşiyor! lakin biz bu halde sert sevdiğimiz için sorun yaşamadık. Yalnızca kahvaltıda değil kahvenin yanında bile aç aç ye mis üzere ????.