Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Renklerine göre yiyeceklerin faydaları

Renklerine göre yiyeceklerin faydaları
0
159

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Renklerine kadar gıdaların faydaları,renklerine göre sebzelerin faydaları

Renklerine göre gıdaların faydaları



Renkler sadece yiyecekleri güzel göstermez Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır İşte renklerine kadar gıdaların yararları:

Kırmızı: Likopen bakımından varlıklı olurlar ve kanser riskini azaltırlar Kırmızı renkli yiyeceklerin başında domates, karpuz, pembe greyfurt sayılabilir

Mor: Bu yiyecekler de, likopen bakımından zengindir ve aynı özelliğe sahiptir Üzüm, böğürtlen, ağaççileği ve kırmızı elma bu cins yiyeceklerin başında kazanç

Turuncu: Bu tür yiyecekler alfa ve beta keroten içeriyor, kanserin yayılmasını önleyici ve hücreleri yenileyici özellik taşıyor Havuç, mango, kış meyveleri ve tatlı patates bu gruba giriyor

Sarı: Bu nesil yiyecekler, öncelikle C vitamininin etkisiyle hücreleri koruyor ve betakriptoksin gibi birçok bağışıklıkla ilgili mineraller içeriyor Portakal, fasulye ve avakado bu grupta sayılıyor

Sarıyeşil: Bu nesil yiyecekler lutein, keroaten içeriyor ve göz sağlığı için yardımsever Ispanak ve diğer yeşil sebzeler, taze mısır, yeşil fasulye, taze baklagiller ve avakado bu nesil yiyeceklere misal

Yeşil: Genlerin bozulmasını engelliyor, kemik kanserine ve diğer kanserlere aleyhinde önleyici özellik taşıyor Brokoli, frenk lahanası, karnabahar, lahana bu
cins besinlerin başında geliyor

BeyazYeşil: Bu nesil yiyecekler hücrelerin ince zarını koruyor Soğan, sarımsak, kereviz, armut bu grupta yer alıyor *
 
858,496Konular
981,835Mesajlar
29,883Kullanıcılar
Ss42ssSon üye
Üst Alt