iltasyazilim
FD Üye
Renklerine kadar gıdaların faydaları,renklerine göre sebzelerin faydaları
Renklerine göre gıdaların faydaları
Renkler sadece yiyecekleri güzel göstermez Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır İşte renklerine kadar gıdaların yararları:
Kırmızı: Likopen bakımından varlıklı olurlar ve kanser riskini azaltırlar Kırmızı renkli yiyeceklerin başında domates, karpuz, pembe greyfurt sayılabilir
Mor: Bu yiyecekler de, likopen bakımından zengindir ve aynı özelliğe sahiptir Üzüm, böğürtlen, ağaççileği ve kırmızı elma bu cins yiyeceklerin başında kazanç
Turuncu: Bu tür yiyecekler alfa ve beta keroten içeriyor, kanserin yayılmasını önleyici ve hücreleri yenileyici özellik taşıyor Havuç, mango, kış meyveleri ve tatlı patates bu gruba giriyor
Sarı: Bu nesil yiyecekler, öncelikle C vitamininin etkisiyle hücreleri koruyor ve betakriptoksin gibi birçok bağışıklıkla ilgili mineraller içeriyor Portakal, fasulye ve avakado bu grupta sayılıyor
Sarıyeşil: Bu nesil yiyecekler lutein, keroaten içeriyor ve göz sağlığı için yardımsever Ispanak ve diğer yeşil sebzeler, taze mısır, yeşil fasulye, taze baklagiller ve avakado bu nesil yiyeceklere misal
Yeşil: Genlerin bozulmasını engelliyor, kemik kanserine ve diğer kanserlere aleyhinde önleyici özellik taşıyor Brokoli, frenk lahanası, karnabahar, lahana bu
cins besinlerin başında geliyor
BeyazYeşil: Bu nesil yiyecekler hücrelerin ince zarını koruyor Soğan, sarımsak, kereviz, armut bu grupta yer alıyor *
Renklerine göre gıdaların faydaları
Renkler sadece yiyecekleri güzel göstermez Renklerine göre özel besleyicilikleri vardır İşte renklerine kadar gıdaların yararları:
Kırmızı: Likopen bakımından varlıklı olurlar ve kanser riskini azaltırlar Kırmızı renkli yiyeceklerin başında domates, karpuz, pembe greyfurt sayılabilir
Mor: Bu yiyecekler de, likopen bakımından zengindir ve aynı özelliğe sahiptir Üzüm, böğürtlen, ağaççileği ve kırmızı elma bu cins yiyeceklerin başında kazanç
Turuncu: Bu tür yiyecekler alfa ve beta keroten içeriyor, kanserin yayılmasını önleyici ve hücreleri yenileyici özellik taşıyor Havuç, mango, kış meyveleri ve tatlı patates bu gruba giriyor
Sarı: Bu nesil yiyecekler, öncelikle C vitamininin etkisiyle hücreleri koruyor ve betakriptoksin gibi birçok bağışıklıkla ilgili mineraller içeriyor Portakal, fasulye ve avakado bu grupta sayılıyor
Sarıyeşil: Bu nesil yiyecekler lutein, keroaten içeriyor ve göz sağlığı için yardımsever Ispanak ve diğer yeşil sebzeler, taze mısır, yeşil fasulye, taze baklagiller ve avakado bu nesil yiyeceklere misal
Yeşil: Genlerin bozulmasını engelliyor, kemik kanserine ve diğer kanserlere aleyhinde önleyici özellik taşıyor Brokoli, frenk lahanası, karnabahar, lahana bu
cins besinlerin başında geliyor
BeyazYeşil: Bu nesil yiyecekler hücrelerin ince zarını koruyor Soğan, sarımsak, kereviz, armut bu grupta yer alıyor *