iltasyazilim
FD Üye
Renkli Börek Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet yufka
İç harç için;
*Yarım kg ıspanak
*4 adet orta boy patates
*250 gr kıyma
*3 adet soğan
*3 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Toz kırmızı biber
*3 yemek kaşığı domates rendesi
Kavurmak için
*Sıvı ve zeytin yağı
Börek harcı için;
*1 çay bardağı su
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Renkli Börek Tarifi Yapılışı Yapılış aşamasında sizi oyalayacak tek şey iç harclarınınn ayrı ayrı hazırlanıyor olması bunun hariçinde çok basit ve bereketli bir börektir
Patatesleri soyup doğruyalım ve haşlayalım Tavaya bir miktar sıvı yağ ve z yağı koyup soğanlardan birini kavuralım Patatesleri tavaya almadan tuz ve toz kırmızı biber ekleyelim ve patatesleri bu şekilde bir iki dk kavuralım ve kenara alalım
Ispanaklı harç için yine bir miktar sıvı ve z yağı tavaya alalım İkinci soğanı ve sarımsakları kavuralım Sonra kıydığımız ıspanakları da ekleyerek kavurup tuz ve k biberle tatlandıralım
Son olarak kıymayı tavaya alalım ve rengi dönene kadar kavuralım Sıvı yağ ekleyip üçüncü soğanla beraber kavuralım tuz, kara biber ve kırmızı biber ekleyelim Dilerseniz iki üç kaşık kadar domates rendesi de ekleyebilirsiniz lezzet açısından
Yufkalardan birini açalım her tarafına harçtan gezdirelim Yufkanın ucunu katlayıp patates harcını boydan boya serelim ve yuvarlayarak rulo yapıp kenara alalım Diğer harçlar içinde aynısını uygulayalım En son yufkayı alalım Yine harç gezdirip ucunu az katlayalım ve ruloları ikisi yanyana üçüncüsü onların üstüne gelecek şekilde bırakıp rulo yapalım Ortadan ikiye keselim strecle sarıp buzdolabında biraz dinlendirelim Sonrasında yiyeceğiniz kadar kesip yumurta sarisi sürerek fırınlayabilirsiniz Yarım bize yetiyor diğer yarısını buzluğa atıyorum İhtiyaç oldukça kullanıyorum Afiyet olsun
*4 adet yufka
İç harç için;
*Yarım kg ıspanak
*4 adet orta boy patates
*250 gr kıyma
*3 adet soğan
*3 diş sarımsak
*Tuz
*Karabiber
*Toz kırmızı biber
*3 yemek kaşığı domates rendesi
Kavurmak için
*Sıvı ve zeytin yağı
Börek harcı için;
*1 çay bardağı su
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
Renkli Börek Tarifi Yapılışı Yapılış aşamasında sizi oyalayacak tek şey iç harclarınınn ayrı ayrı hazırlanıyor olması bunun hariçinde çok basit ve bereketli bir börektir
Patatesleri soyup doğruyalım ve haşlayalım Tavaya bir miktar sıvı yağ ve z yağı koyup soğanlardan birini kavuralım Patatesleri tavaya almadan tuz ve toz kırmızı biber ekleyelim ve patatesleri bu şekilde bir iki dk kavuralım ve kenara alalım
Ispanaklı harç için yine bir miktar sıvı ve z yağı tavaya alalım İkinci soğanı ve sarımsakları kavuralım Sonra kıydığımız ıspanakları da ekleyerek kavurup tuz ve k biberle tatlandıralım
Son olarak kıymayı tavaya alalım ve rengi dönene kadar kavuralım Sıvı yağ ekleyip üçüncü soğanla beraber kavuralım tuz, kara biber ve kırmızı biber ekleyelim Dilerseniz iki üç kaşık kadar domates rendesi de ekleyebilirsiniz lezzet açısından
Yufkalardan birini açalım her tarafına harçtan gezdirelim Yufkanın ucunu katlayıp patates harcını boydan boya serelim ve yuvarlayarak rulo yapıp kenara alalım Diğer harçlar içinde aynısını uygulayalım En son yufkayı alalım Yine harç gezdirip ucunu az katlayalım ve ruloları ikisi yanyana üçüncüsü onların üstüne gelecek şekilde bırakıp rulo yapalım Ortadan ikiye keselim strecle sarıp buzdolabında biraz dinlendirelim Sonrasında yiyeceğiniz kadar kesip yumurta sarisi sürerek fırınlayabilirsiniz Yarım bize yetiyor diğer yarısını buzluğa atıyorum İhtiyaç oldukça kullanıyorum Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.