
Renkli Erişte Hamuru Tanımı İçin Materyaller
Ispanak eriştesi:
- 1 su bardağı ıspanak rondodan geçirilmiş
- 3 adet yumurta
- Alabildiği kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Alabildiği kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı havuç rondodan geçirilmiş
- 3 adet yumurta
- Alabildiği kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı közlenmiş biber rondodan geçirilmiş
- 3 adet yumurta
- Alabildiği kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Renkli Erişte Hamuru Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ispanaklı eriştemiz için 1 su bardağı ıspanak rondodan geçirilerek püre haline getirelim.
- Soğuduktan sonra 3 adet yumurta, 2 tatlı kaşığı tuz ve ıspanak karıştıralım. Akabinde un ek edelim.
- Havuçlu eriştemizi bir tencerede haşladıktan sonra tıpkı basamakları uygulayalım.
- Közlenmiş biber eriştemiz içinde tıpkı etapları uygulayalım.
- Beyaz erişte için 4 adet yumurta, 1 su bardağı süt, 2 tatlı kaşığı tuz ve alabildiği kadar un ek edelim.
- hamurlarımız sert olması gerekiyor.
- 10 dk bekletiğimiz hamurları sırasıyla beze haline getirelim. Akabinde bir merdane yardımıyla halimizi verelim.
- Bir tavada gerili önlü kızartalım. Hafif bir formda kızarmasına dikat edelim.
- Tüm erişteleri kızardıktan sonra soğumaya bırakalım. Soğuyan eriştelerimizi keselim ve kurutmaya bırakalım.
- 2-3 gün bir yerde kurutmaya bırakalım. Akabinde dilerseniz bir cam kavanoz ya da bir buzdolabı poşetinde koruma edelim.