
Renkli Erişte Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet kırmızı pancar
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 tutam ıspanak
- 6 adet yumurta
- Tuz
- 1,5 kilo un
Renkli Erişte Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak zerzevatları yıkayıp soyalım ve doğrayıp haşlayalım blender ile püre haline getirip soğumaya bırakalım.
- Bu ortada zerzevatları çok su da haşlamayalım yaklaşık 1 er su bardağı su kullanın.
- Daha sonra 2 buçuk su bardağı ortalama olarak kullandım 2 yumurta ve tuz ek eder 3 başka hamur elde ettim biraz sert bir hamur yaptım.
- Daha sonra çok ince olmayacak biçimde bezeleri açıp saçta en fazla 5 dakika pişiriyoruz alt üst hepsini birebir halde yapıyoruz.
- Daha sonra ince şeritler halinde üst üste koyup ince ince doğruyoruz ve bir bezin üzerine serip kurutuyoruz ve ister çorbalarda ister salatalarda tüketiyoruz afiyet olsun ????????.