Renkli Kısır Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 adet pancar
- Marul
- 1 adet havuç
- Kırmızı lahana
- 2 adet salatalık
- 2 adet iri domates
- 1 adet soğan
- 1 dolu yemek kaşığı salça(ben domates salçası kullandım)
- 3 adet acı sivri biber(tatlıda kullanabilirsiniz)
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Renkli Kısır Tanımı Yapılışı
- Pancarları bir kaç modüle bölüp üstünü geçesiye kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Soğanızımı rendeleyip kızdırdığımız 1-2 yemek kaşığı sıvı yağda kavuruyoruz.
- Rengi pembeleşinceye kadar kavurup akabinde salçamızı ekliyoruz. Birazda bu türlü piştikten sonra altını kapatıyoruz.
- Derin bir kaba bulgurumuzu koyuyoruz.
- Üstüne o kaynayan pancarlarımızın suyundan 1, 5 su bardağı kadar alıp bulgurumuzu ıslatıyoruz.
- Akabinde salçalı soğanlı karışımı ekleyip karıştırıyoruz.
- O sıra havucumuzu rendeliyoruz.
- Damak tadınıza nazaran marul, biber, kara lahana ve salatalığı doğruyoruz.
- Bulgurumuzun içine karabiber, pulbiber ve istediğimiz oranda tuz atıyoruz.
- Akabinde doğradığımız zerzevatları içine ekleyip karıştırıyoruz. En son domatesi kesip atıyoruz, yumuşamaması için.