Renkli Kurabiye Tanımım İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (oda ısısında)
- 1 su bardağı toz şeker ( üç parmak eksik kulandım)
- 3,5 su bardağı un (çok katı hamur olmayacak yoksa hal güç verirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı kakao
Renkli Kurabiye Tanımım Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel un hariç tüm gereçleri alalım karıştıralım.
- Un ekleyelim azar azar dökelim unu ,çok sert hamur yapmayın yumuşak olsun.
- Hamur güzlece yoğuralım.
- Yoğurdumuz hamur ikiye bölelim.
- Kakao ekleyip tekrar yoğuralım.
- İki hamur biçim vermek için ceviz büyüklüğünde bölelim.
- Daha sonra istediğimiz hali verebiliriz.
- Verdiğimiz halleri 10 dk buz dolabında bekleyelim.
- Dolaptan çıkan kurabiye form verip tepsiye düzelim.
- 180 derece fırında pișiriyoruz 15-20 dk.Çok pişirmeyelim kurur ve sert olur yumuşak çıkartın biraz fırından.
Afiyet olsun.
Renkli Kurabiye Tanımım Fotoğraflı Yapılışı