Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Renkli Pirinç Pilavı

Renkli Pirinç Pilavı
0
16

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
renkli-pirinc-pilavi.jpg

Renkli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı dolu dolu pirinç
  • 500 gram tavuk bonfile
  • 3 adet orta uzunluk havuç
  • 1.5 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 konserve haşlanmış mısır
  • Tuz
  • Su
  • Yağ

Renkli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tavuğu haşlayıp didikleyelim. ( suyundan 1 bardak kadar ayıralım. )
  2. Havuçları güzelce soyup küçük küçük küp küp doğrayalım.
  3. Pirincimizi yeterlice yıkayıp nişastasından arındıralım ve köşede süzülmeye bırakalım.
  4. Pilav tenceremize sıvı yağı koyalım ve biraz kızdıralım.
  5. Havuçları ekleyip hafif pişirelim.
  6. Sonra didiklenmiş tavuğu mısırı ve nohutuda ekleyip uygunca karıştıralım.
  7. Süzülen pirincimizide ekleyelim.
  8. Son olarak tuzumuzu da ekleyip karıştıralım.
  9. Önce ayırdığımız tavuğun suyu olmak üzere suyumuzu yavaş yavaş ekleyelim. (ben kaynamış su kullanmıyorum. Direk çeşmeden dolduruyorum. Tane tane oluyor bu türlü. ).
  10. Üzerini geçecek kadar su ekleyip alı kaynayana kadar açık bir halde kapağını koymadan bekleyelim.
  11. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp kapağını tam kapatalım.
  12. 17-20 dk sonra suyunu çekince kapatalım.
  13. Ben üzerine mayonezli yoğurt ile servis ediyorum. Karabiber de serpiyorum. Tadı enfes oluyor. Afiyet olsun. ❤️.
Renkli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt