Renkli Salata Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet havuç
- 1 adet turp
- 1 adet kuru soğan
- 10 kol maydanoz
- 1/2 (yarım) kase doğranmış mor lahana
- 4-5 yaprak marul
- 4 adet çeri domates
- 1 adet salatalık
- 1/2 (yarım) adet limon
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Renkli Salata Tanımı Yapılışı
- Öncelikle havuç ve turbu rendeledikten sonra az tuzla ovuyoruz sonra tabağımızın ortasına yerleştiriyoruz????.
- Maydanoz ve soğanımızı doğrayıp onu da tuz ve az limonla ovup, pul biber limon ve sumak ekleyip tabağımıza yerleştiriyoruz????.
- Marulumuzu doğrayıp tuz limon ve az pul biber ekleyip tabağımıza koyuyoruz????.
- Mor lahanayı ufak ufak doğrayıp tuz limonla ovup onu da tabağımıza alıyoruz.
- En son tabağın etrafını çeri domates ve salatalıkla süslüyoruz. ????????.
- Tüm tabağa zeytinyağını gezdirip servis ediyoruz. Afiyet olsun ????????????????????.