Acem Pilavı Tarifi
Acem Pilavı nasıl yapılır
Acem Pilavı Malzemeler
3 yemek kaşığı margarin
500 gram kuzu eti
2 su bardağı pirinc
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı et suyu
Tuz karabiber
imagesresimliacempilavitarifleri5ad404d6dfae8
Acem Pilavı Yapılışı :
Pirincleri ayıklayıp, bir suzgecin icinde nişastası gidene kadar yıkayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız Sivri biberlerin tohumlarını cıkarıp, doğrayınız
Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, icine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu cekene kadar kavurunuz Etler kavrulunca icine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz
Dolmalık fıstıklar renk alınca icine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz Soğanlar renk alınca , icine yıkanmış pirincleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz
En son olarak icine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hic karıştırmadan, pirincler goz goz olana kadar pişiriniz
Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz
Acem Pilavı nasıl yapılır
Acem Pilavı Malzemeler
3 yemek kaşığı margarin
500 gram kuzu eti
2 su bardağı pirinc
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet taze soğan
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı et suyu
Tuz karabiber
imagesresimliacempilavitarifleri5ad404d6dfae8
Acem Pilavı Yapılışı :
Pirincleri ayıklayıp, bir suzgecin icinde nişastası gidene kadar yıkayınız Kuru soğanı piyazlık doğrayınız Taze soğanları ayıklayıp, ince ince kıyınız Sivri biberlerin tohumlarını cıkarıp, doğrayınız
Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, icine kuzu etlerini, ilave edip, etler suyunu cekene kadar kavurunuz Etler kavrulunca icine dolmalık fıstıkları ve doğranmış sivri biberleri ekleyip, kavurunuz
Dolmalık fıstıklar renk alınca icine piyazlık doğranmış kuru soğanları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar sote ediniz Soğanlar renk alınca , icine yıkanmış pirincleri ve az tuz ilave edip, kavurunuz
En son olarak icine doğranmış taze soğanları bezelyeleri, et suyunu, tuz karabiberi ilave edip, kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak hic karıştırmadan, pirincler goz goz olana kadar pişiriniz
Pişen pilavı demlendirip, sıcak olarak servis ediniz