Gullac Nasıl Yapılır Resimli tarifi
Gullac tarifi resimli
Gullac Tarifi Resimli Anlatım
imagesresimligullactarifi5ad42b232bb5b
Malzemeler
Cok ince acılmış gullac yufkası (Yufkayı buyuk marketlerde bulabilirsiniz, Gullac yufkası diye satılır)
3 kilo sut
750 gr toz şeker
250 gr rendelenmiş ceviz ici
250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı susleme icin)
100 gr cekilmiş antep fıstık ici (isteğe bağlı susleme icin)
nar taneleri (isteğe bağlı susleme icin)
Hazırlanışı
İlk olarak, sut iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır Sut el yakacak hale gelince gullac yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır Yufkalar tepsiye tek tek serilerek araları bol sutle beslenir 34 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, cekilmiş fıstık ici uzerine bolca serpilir Uzerine tekrar bol sut yedirilen 34 yufka serilir Susleme yapılarak servise hazırlanır
Ayrıca, gullacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız gullacınız koyu renkli olacaktır
Gullac tarifi resimli
Gullac Tarifi Resimli Anlatım
imagesresimligullactarifi5ad42b232bb5b
Malzemeler
Cok ince acılmış gullac yufkası (Yufkayı buyuk marketlerde bulabilirsiniz, Gullac yufkası diye satılır)
3 kilo sut
750 gr toz şeker
250 gr rendelenmiş ceviz ici
250 gr hindistan cevizi (isteğe bağlı susleme icin)
100 gr cekilmiş antep fıstık ici (isteğe bağlı susleme icin)
nar taneleri (isteğe bağlı susleme icin)
Hazırlanışı
İlk olarak, sut iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır Sut el yakacak hale gelince gullac yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır Yufkalar tepsiye tek tek serilerek araları bol sutle beslenir 34 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, cekilmiş fıstık ici uzerine bolca serpilir Uzerine tekrar bol sut yedirilen 34 yufka serilir Susleme yapılarak servise hazırlanır
Ayrıca, gullacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız gullacınız koyu renkli olacaktır