Hurrem Sultan Pilavı yapılışı
RESİMLİ HURREM SULTAN PİLAVI TARİFİ
imagesresimlihurremsultanpilavitarifi5ad45fe214d98
Gerekli Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinc baldo
3 su bardağı tavuksuyu
2 yemek kaşığı yeşil antepfıstığı
1 bardak haşlanmış nohut
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı toz şeker
Hurrem Sultan Pilavı Tarifi
Bir tencerede tereyağını eritin Daha onceden 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirincin suyunu suzup tencereye ilave edin ve tuzunu ekleyin
Yaklaşık 78 dakika kavurun Kavurma sırasında pirincleri karıştırmak once zorlaşacak ve sonra ise gevşeyecektir Bu surenin sonunda pilava toz şekeri, antepfıstığı ve nohutu ekleyin 1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ilave edip 10 dakika once hızlı, sonra yavaş ısıda pişmeye bırakın
Pilavın uzerinde delikler oluştuğunda altını kapatın ve 10 dakika dinlendirmeye bırakın, Pilavın uzerindeki pirincler kıvrıldığında pilavı karıştırın ve 5 dakika daha kapalı aralık olarak dinlendirin ve servis edin
RESİMLİ HURREM SULTAN PİLAVI TARİFİ
imagesresimlihurremsultanpilavitarifi5ad45fe214d98
Gerekli Malzemeler:
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinc baldo
3 su bardağı tavuksuyu
2 yemek kaşığı yeşil antepfıstığı
1 bardak haşlanmış nohut
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı toz şeker
Hurrem Sultan Pilavı Tarifi
Bir tencerede tereyağını eritin Daha onceden 15 dakika ılık suda beklettiğiniz pirincin suyunu suzup tencereye ilave edin ve tuzunu ekleyin
Yaklaşık 78 dakika kavurun Kavurma sırasında pirincleri karıştırmak once zorlaşacak ve sonra ise gevşeyecektir Bu surenin sonunda pilava toz şekeri, antepfıstığı ve nohutu ekleyin 1 dakika daha kavurup tavuk suyunu ilave edip 10 dakika once hızlı, sonra yavaş ısıda pişmeye bırakın
Pilavın uzerinde delikler oluştuğunda altını kapatın ve 10 dakika dinlendirmeye bırakın, Pilavın uzerindeki pirincler kıvrıldığında pilavı karıştırın ve 5 dakika daha kapalı aralık olarak dinlendirin ve servis edin