Resimli Kuru Pasta Tarifleri
Bayatlamayan Kuru Pasta Tarifi
Malzemeler
250 gr tereyağı
1 su br toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
14 cay kş tuz
1 paket vanilya
hindistan cevizi
Yarım kilogram un1 fincan uzerinden alın
imagesresimlikurupastatarifleri5ad401426d078
Hazırlanışı
Yumuşattığımız tereyağını şeker ile karıştırdıktan sonra tum malzemeyi teker teker ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruzOval şekil verdiğimiz kurabiyeleri once yumurta akına sonra da hindistan cevizine batırıyoruzYağlı tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri onceden ısıtılmış 170175 derece fırında takip ederek kızarana kadar pişiriyoruzAfiyet olsun
Tuzlu Kuru Pasta
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (ben her zamanki gibi tereyağı kullandım)
1 cay bardağı zeytinyağı (cicek ya da mısırozu de olabilir)
1 cay bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı toz şeker
4 cay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Arzuya gore 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı kekik
Uzerine surmek icin
Yumurta sarısı
Uzerini suslemek icin
Corekotu ve susam
imagesresimlikurupastatarifleri5ad40143bf428
Yapılışı
Hamuru hazırlamak icin oda sıcaklığındaki margarini, 1 cay bardağı sıvı yağı, 1 cay bardağı yoğurdu, 5 yemek kaşığı toz şekeri, 4 cay kaşığı tuzu ve 3 su bardağı elenmiş unu derin bir kaba alarak yoğurun ve yumuşak, ele yapışmayan elastik bir hamur elde edin
İsterseniz benim yaptığım şekilde hamuru uc parcaya bolun, bir parcasına 1 yemek kaşığı pul biber, diğer parcasına da bir yemek kaşığı kekik ekleyerek yoğurun Diğer parca sade kalsın Boylece biberli, kekikli ve sade olmak uzere uc ceşit kuru pastanız olur İsterseniz de hepsini sade yapın, siz bilirsiniz
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın
Hamurları cok ince olmayacak şekilde merdane ile acarak dilediğiniz şekilde bir kalıpla keserek şekil verin
Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizerek uzerlerine yumurta sarısı surup corek otu ve susam serpin
Fırında uzerleri kızarana kadar pişirin Cok fazla pişmesin, 1520 dakika yeterli Surekli kontrol edin yanmamaları icin İnce olduklarından cabuk pişerler
Elmalı Kuru Pasta Tarifi
Malzemeler:
250 gr margarin
1 cay bardağı yoğurt2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı toz şeker
1 corba kaşığı şeker
23 buyuk elma rendesi
1 corba kaşığı tarcın
imagesresimlikurupastatarifleri5ad4014539f6d
Yapılışı
Derin bir kapta margarin, yoğurt, sıvı yağ, 1,5 cay bardağı pudra şekeri, bir tutam tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırıp ekmek kırıntısı goruntusunu alıncaya kadar yoğuruyoruzYoğurduğumuz hamuru 4 eşit parcaya bolup beze haline getiriyoruz Uzerini bir bezle ortuyoruz Diğer tarafta elmaların kabuklarını soyuyor rendeliyoruz Kucuk bir tavaya rendelenmiş elmaları, 1 cay bardağı toz şekeri ve tarcını koyup, tamamen suyunu cekene kadar kaynatıp ateşten alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Dorde bolunen hamurun ilkini alıyoruz, tezgahı unlamadan, merdaneyle 3 mm kalınlığında acıyor ve sigara boreğindeki gibi ucgenler halinde bir bıcak yardımıyla 12 eşit parcaya boluyoruz Ucgenlerin geniş bolumune tarcınlı elmadan bir tatlı kaşığı koyup, hamur parcalarını ice doğru kıvırıp rulo haline getiriyoruz Butun hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra margarinle hafifce yağladığımız fırın tepsisine, fazla aralık vermeden diziyoruz Onceden ısıtmadığımız fırında 175 derecede uzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Fırından cıkarır cıkarmaz pudra şekerine bulayıp, servis tabağına alıyoruz Cocukken bu pasta icin anneme cok yalvarırdım ne olur yap diye sizde cocuklarınıza bu pastayı yapın seveceklerdir
Afiyet olsun
Bayatlamayan Kuru Pasta Tarifi
Malzemeler
250 gr tereyağı
1 su br toz şeker
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
14 cay kş tuz
1 paket vanilya
hindistan cevizi
Yarım kilogram un1 fincan uzerinden alın
imagesresimlikurupastatarifleri5ad401426d078
Hazırlanışı
Yumuşattığımız tereyağını şeker ile karıştırdıktan sonra tum malzemeyi teker teker ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruzOval şekil verdiğimiz kurabiyeleri once yumurta akına sonra da hindistan cevizine batırıyoruzYağlı tepsiye dizdiğimiz kurabiyeleri onceden ısıtılmış 170175 derece fırında takip ederek kızarana kadar pişiriyoruzAfiyet olsun
Tuzlu Kuru Pasta
Malzemeler
1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı (ben her zamanki gibi tereyağı kullandım)
1 cay bardağı zeytinyağı (cicek ya da mısırozu de olabilir)
1 cay bardağı yoğurt
5 yemek kaşığı toz şeker
4 cay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Arzuya gore 1 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı kekik
Uzerine surmek icin
Yumurta sarısı
Uzerini suslemek icin
Corekotu ve susam
imagesresimlikurupastatarifleri5ad40143bf428
Yapılışı
Hamuru hazırlamak icin oda sıcaklığındaki margarini, 1 cay bardağı sıvı yağı, 1 cay bardağı yoğurdu, 5 yemek kaşığı toz şekeri, 4 cay kaşığı tuzu ve 3 su bardağı elenmiş unu derin bir kaba alarak yoğurun ve yumuşak, ele yapışmayan elastik bir hamur elde edin
İsterseniz benim yaptığım şekilde hamuru uc parcaya bolun, bir parcasına 1 yemek kaşığı pul biber, diğer parcasına da bir yemek kaşığı kekik ekleyerek yoğurun Diğer parca sade kalsın Boylece biberli, kekikli ve sade olmak uzere uc ceşit kuru pastanız olur İsterseniz de hepsini sade yapın, siz bilirsiniz
Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın
Hamurları cok ince olmayacak şekilde merdane ile acarak dilediğiniz şekilde bir kalıpla keserek şekil verin
Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizerek uzerlerine yumurta sarısı surup corek otu ve susam serpin
Fırında uzerleri kızarana kadar pişirin Cok fazla pişmesin, 1520 dakika yeterli Surekli kontrol edin yanmamaları icin İnce olduklarından cabuk pişerler
Elmalı Kuru Pasta Tarifi
Malzemeler:
250 gr margarin
1 cay bardağı yoğurt2,5 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 cay bardağı toz şeker
1 corba kaşığı şeker
23 buyuk elma rendesi
1 corba kaşığı tarcın
imagesresimlikurupastatarifleri5ad4014539f6d
Yapılışı
Derin bir kapta margarin, yoğurt, sıvı yağ, 1,5 cay bardağı pudra şekeri, bir tutam tuz, vanilya, kabartma tozu ve unu karıştırıp ekmek kırıntısı goruntusunu alıncaya kadar yoğuruyoruzYoğurduğumuz hamuru 4 eşit parcaya bolup beze haline getiriyoruz Uzerini bir bezle ortuyoruz Diğer tarafta elmaların kabuklarını soyuyor rendeliyoruz Kucuk bir tavaya rendelenmiş elmaları, 1 cay bardağı toz şekeri ve tarcını koyup, tamamen suyunu cekene kadar kaynatıp ateşten alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz Dorde bolunen hamurun ilkini alıyoruz, tezgahı unlamadan, merdaneyle 3 mm kalınlığında acıyor ve sigara boreğindeki gibi ucgenler halinde bir bıcak yardımıyla 12 eşit parcaya boluyoruz Ucgenlerin geniş bolumune tarcınlı elmadan bir tatlı kaşığı koyup, hamur parcalarını ice doğru kıvırıp rulo haline getiriyoruz Butun hamurları bu şekilde hazırladıktan sonra margarinle hafifce yağladığımız fırın tepsisine, fazla aralık vermeden diziyoruz Onceden ısıtmadığımız fırında 175 derecede uzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Fırından cıkarır cıkarmaz pudra şekerine bulayıp, servis tabağına alıyoruz Cocukken bu pasta icin anneme cok yalvarırdım ne olur yap diye sizde cocuklarınıza bu pastayı yapın seveceklerdir
Afiyet olsun